Hlavní obsah

Schovejte se před mrazem do medvědího objetí

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Medvědí kabáty z umělé kožešiny byly trendy již minulou zimu. Letos ale ještě více zhuňatěly a jsou rozmanitější. Navíc jsou skvělou volbou do chladného počasí, neboť zahřejí a v žádném případě vám neuberou na eleganci ani stylu. Jaký si vybrat?

Foto: archiv firmy

Zleva kabáty: 2599 Kč. 999 Kč. 1599 Kč. Vše Zara

Článek

Tuhá zima už nemusí patřit jen péřovkám a prošívaným kabátům. Vybavte se do mrazů stylovým a hlavně teplým umělým kožíškem, kterému se přezdívá „Teddy coat”, tedy doslova medvědí kabát.

Tyto kabáty si oblíbily módní blogerky i celebrity po celém světě. Důvodem je jejich praktičnost a univerzálnost. Dají se totiž kombinovat s elegantním, ale i lehce sportovním stylem. Obléknout si k němu totiž můžete jak sukni a šněrovací boty, tak úzké džíny a tenisky. Na co si dát pozor při samotném výběru?

Foto: Profimedia.cz

Modelka Rosie Huntington-Whiteleyová v medvědím kabátu

Medvědí kabáty by měly na první pohled působit luxusním dojmem. Dejte si proto pozor, aby kožešina nevypadala až příliš uměle a necuckovatěla.

Co se týče střihu, hezky vypadají jak dlouhé kabáty, tak jejich zkrácené varianty. Záleží jen na tom, jak hodláte kabát nosit. K sukni a šatům zvolte spíše delší model.

Jak se naučit nosit bílou barvu i v zimě

Styl

Pokud chcete svému looku přidat na siluetě, pak zvolte kabát s páskem, který vykouzlí linii pasu.

Trendy jsou ale také oversized modely, pod které navíc můžete jednoduše vrstvit oblečení. Módní ikony si pod ně nestydí obléknout i například baloňák či koženou bundu.

Foto: archiv firem

Kabát béžový, Marks & Spencer, 1999 Kč. Bílý kabát, F&F, 1199 Kč. Džíny, F&F, 499 Kč. Batoh, Marks & Spencer, 1299 Kč. Šněrovačky bílé, CCC, 999 Kč. Šněrovačky pískové, Marks & Spencer, 2199 Kč

Co se týče barvy, doporučujeme vsadit na přírodní tóny. Skvěle vypadají například odstíny béžové a hnědé. Vsadit ale můžete také na elegantní černou či naopak bílou barvu.

V prodejnách naleznete i barvené medvědí kabáty. U těch je ale potřeba větší kreativity, co se stylingu týče. Při nesprávném kombinování totiž mohou působit laciným dojmem.

Foto: archiv firem

Zleva kabáty: H&M, 1799 Kč. Zara, 2299 Kč. Zara, 2599 Kč. H&M, 4499 Kč. Zara, 1999 Kč

Foto: archiv firmy

Kabát, H&M, 2499 Kč

Pokud vám připadá medvědí kabát až příliš extravagantní, pak se můžete v obchodech porozhlédnout i po chlupatých vestách, které působí elegantně a dají se nosit na nespočet způsobů.

Foto: archiv firem

Kabát, Esprit, 3999 Kč. Vesta, Esprit, 2599 Kč. Šaty, Marks & Spencer, 1299 Kč. Boty, CCC, 999 Kč. Kabelka, Orsay, 549 Kč

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Smyslné spodní prádlo, dárek pro oba partnery

Spodní prádlo je bezpochyby jedním z nejvíce žoviálních dárků. Nejenže potěší obdarovanou, ale také oči jejího partnera. Vybírejte mezi sexy modely v červené...

Co si obléknout na první rande podle vědců

Věda má široké pole působnosti. Od vývoje léků se zabývá i například tím, jestli holubi dokážou rozlišit obrazy od Moneta a Picassa. Není proto divu, že...

Výběr článků

Načítám