Hlavní obsah

Osm z deseti žen je nespokojeno se svou postavou

Cítit se dobře ve svém těle je jedním ze základních předpokladů zdravého sebevědomí každé z nás. Přesto je podle celosvětového výzkumu společnosti Nivea na celém světě téměř 8 z 10 žen nespokojeno se svou postavou. Nejvíce nespokojené jsou české ženy, následované ženami ve Velké Británii a Itálii.

Článek

Když je ženám dvacet, patří mezi jejich největší starosti „jen“ celulitida. Teprve o nějakých deset let později začne jejich tělo ztrácet své krásné a pevné tvary a většina žen se snaží zhubnout alespoň o pár centimetrů zejména přes stehna, boky, pas a bříško.  

A proč se naše tělo začíná okolo třicítky měnit?

Důvodem jsou přirozené procesy, které v těle probíhají. Těhotenství, metabolické a hormonální změny hrají nejdůležitější roli. Na některých partiích těla se vlivem těchto změn mohou začít vytvářet i tukové polštářky. U některých žen to může být na bocích, u jiných v oblasti stehen.

Nicméně všechny tyto případy mají jedno společné: oproti mladším ženám, se ženy kolem třicítky nadbytečných centimetrů zbavují bohužel daleko obtížněji.

Kromě hormonů či těhotenství ovlivňují tvary našeho těla i změny v buněčném metabolismu, který se začíná zpomalovat dokonce ještě před dosažením třicítky. Postupem času totiž buňky produkují méně kolagenových vláken, které jsou zodpovědné právě za pevné a krásně tvarované tělo.

Jak s tím bojovat?

V první řadě je velmi důležitý pohyb, správná životospráva a dostatek tekutin. Nicméně pomoci mohou i kosmetické přípravky, ale z komplexního hlediska by se nemělo spoléhat pouze na ně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám