Hlavní obsah

Nové trendy v látkách a materiálech

Novinky, Hana Konečná, DaS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Necháváte si rády šít oblečení na míru či jste natolik zručné a dokážete si ušít jakékoliv oblečení samy? Pak jsou tyto řádky určeny právě vám. Trendy v látkách a materiálech následující sezóny nám představí Hana Konečná ze společnosti Par Excellence, která se zabývá dovozem a prodejem luxusních látek.

Článek

Pro nadcházející sezónu zůstává i nadále velmi aktuální šedá barva, která by měla být v šatníku každé dámy. Podle Hany Konečné je šedá letos v zimě opravdu nutností. Nepůjde ovšem o nudnou šeď, v kurzu bude především hodně světlá šedá v kombinaci s bílou nebo naopak hodně tmavá až s černým podtónem. Šedá barva bude dominovat i večerním příležitostem, tentokrát v provedení se třpytem.

Troufalá barevnost jako protiklad k šedé

V kontrastu s šedou bude velmi módní nebeská modř, šokující růžová, vibrující oranžová, červená, limetková zeleň a zejména purpurová.  Pro ty, kteří nechtějí být až tolik extravagantní, je tu obdobná barevná škála v pastelovém provedení.

Materiály v pánském stylu

V popředí letošního podzimu budou materiály v pánském stylu, ze kterých se budou nejčastěji šít kostýmky s vysoce ženskými prvky jako například výrazné výstřihy a sexy provedení na tělo, doplněné volánkovými halenkami. Z materiálů můžeme jmenovat tvíd, velur, rybí kost a opět se vrací vlna v lehkých i objemných úpravách.

Úplety

Velký a úspěšný návrat zažívají úplety. Obě varianty, jak objemná hrubá pletenina, tak i lehké splývavé úplety, si najdou své příznivce. Vrací se i obliba hebkých angorských úpletů.

Kovový lesk a zdobení

Kovové lesky budou pro večerní módu nezbytným doplňkem většiny materiálů - samozřejmostí jsou látky v barvě zlata, stříbra, oceli nebo bronzu.

Velkým hitem bude i nadále zdobení doplněné leskem. Jednoduché čisté linie s použitím cvočků, flitrů, perlí, kamenů a spon. Ve zdobení je povoleno snad úplně vše. Čím extrémnější, tím lepší.

Samet

Samet je vhodné zvolit jak pro denní nošení, tak i pro společenské příležitosti. Rozhodně nikdo neudělá chybu, sáhne-li po sametu s kovovým leskem.

Vzory

Nová je pro letošní rok módní inspirace kubismem. Na modelech se objevují abstrakce od umělců 20. století. Dokonce můžeme zaznamenat modely s kopiemi konkrétních uměleckých děl.

Večerní móda

Černá bude letošní sezónu doplněna krajkou, volánky a exkluzivními tisky tón v tónu. Především tyto tisky vypadají luxusně a jsou zárukou jedinečného vzhledu majitelky.

V barvách je upřednostňována červená - tmavé hrozny, temně fialová, fuchsiová a tmavě modrá.

Z dalších materiálů, budou rozhodně "in" všechny splývavé materiály, tj. šifon, satén a krep.

Co zůstává

Nadále bude velmi aktuální tartan, i hodně barevný. Tartan, což je vzor pro tradiční těžké vlněné látky,který  se v poslední době přenesl i na látky pro tartan ne zcela typické, je velmi žádaný a zcela jistě zůstane  módním prvkem i pro další roky.

Reklama

Související články

Sofistikovaný business vzhled i bez obleku

Zejména mladí muži se v rostoucím počtu přesouvají od tradičních obleků k jejich moderním verzím, které nezůstávají pouze u základní tmavomodré či šedé...

Oblek na míru dodá glanc každému muži

Vypadat nejen dobře, ale především cítit se v obleku co nejlépe, je snem snad každého muže. Přestože je v dnešní době výběr značkových i neznačkových obleků...

Výběr článků

Načítám