Hlavní obsah

Nejočekávanější kolekce bot od zesnulého návrháře Abloha míří na trh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Louis Vuitton uvádí novou kolekci bot „Air Force 1“ ve spojení se značkou Nike, jejímž autorem je nedávno zesnulý návrhář Virgil Abloh. V červnu bude uvedeno do prodeje devět modelů tenisek, které byly poprvé představeny na přehlídce pánské kolekce pro sezonu jaro/léto 2022.

Foto: archiv firmy

Boty z kolekce Louis Vuitton a Nike ”Air Force 1”

Článek

Každý pár vyrobený v manufaktuře Fiesso d’Artico v italských Benátkách kombinuje originální design s nejkvalitnější kůží i dalšími prémiovými materiály, typickými designovými kódy značky Louis Vuitton a ikonickým vizuálním stylem Virgila Abloha.

V únoru 2022 bylo 200 párů tenisek předmětem aukce, jejíž výtěžek putoval na konto stipendijního fondu The Virgil Abloh Post-Modern Scholarship Fund.

Foto: archiv firmy

Boty z kolekce Louis Vuitton a Nike ”Air Force 1”

Do prodeje v buticích Louis Vuitton budou uvedeny modely ve střední (61 000 Kč EUR) a nízké výšce (50 000 Kč). Tenisky budou k dispozici ve velikostech 3,5 až 18, odpovídajících číslování značky Nike.

Kolekce obsahuje klasické bílé tenisky s raženým vzorem monogramu i podobnou variaci z černého semiše. Hold duhovému motivu, typickému pro práci Virgila Abloha pro značku Louis Vuitton, vzdávají dvoubarevné varianty v bílé v kombinaci se zelenými, červenými či modrými detaily.

Poctu první návrhářově kolekci pro ikonický módní dům skládají metalické zlaté tenisky. Vícebarevná varianta ve stylu patchwork oslavuje Virgilův výrazný grafický jazyk. Nesmíme zapomenout ani na model Damier, zdobený graffiti motivem „Louis Vuitton”, jehož autorem je umělec Ghusto Leone.

Model Nike ”Air Force 1” navrhla značka Nike v roce 1982, letos tak slaví 40. výročí. Jedná se o jeden z nejúspěšnějších modelů bot vůbec. Pro kolekce Louis Vuitton jaro/léto 2022 vytvořil novou podobu Virgil Abloh, umělecký ředitel pánských kolekcí, ve spolupráci se značkou Nike.

Abloh se narodil v USA. Pracoval také jako DJ a výtvarný umělec. Od března 2018 byl uměleckým ředitelem oddělení pánského oblečení luxusní značky Vuitton. Jeho příchod do LVMH znamenal spojení módy z ulice s luxusní módou.

Největší životní milníky návrháře Virgila Abloha

Styl

Abloh v minulosti působil také jako kreativní stratég amerického hudebníka Kanyeho Westa. Navíc nebyl vystudovaný designér, vystudoval stavební inženýrství a architekturu, upozornila agentura DPA. Zemřel na rakovinu ve věku 41 let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám