Hlavní obsah

Dílo Virgila Abloha, jehož premiéry se nedožil. Speciální maybach vznikne jen ve 150 kusech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes-Maybach představuje speciální edici třídy S, na které se podílel módní návrhář Virgil Abloh.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes‑Maybach S680 od Virgila Abloha

Článek

Abloh zemřel v listopadu 2021 poté, co mu byl v roce 2019 diagnostikován srdeční angiosarkom. Jeho dědictví však bude navždy žít nejen díky jeho kolekcím, ale také s Mercedesem-Maybach S680 v limitované edici ve 150 kusech.

Toto vozidlo je posledním výsledkem spolupráce mezi uměleckým ředitelem Louis Vuitton a luxusní automobilovou značkou.

Maybach představuje koncept pouštního kupé. Navrhl jej nedávno zesnulý Virgil Abloh

AutoMoto

Na rozdíl od loňského kupé Project Maybach, který byl předváděcím vozem s velmi extravagantním designem a celkovou koncepcí, je speciální maybach sériovým modelem, který se bude prodávat ve Spojených státech.

Edice je založena na Maybachu třídy S ve verzi 680. To znamená šestilitrový dvanáctiválec o výkonu 450 kW pod kapotou, ovšem tato specialita je primárně o designových změnách.

Při návrhu luxusního sedanu módní guru spolupracoval s Gordenem Wagenerem, šéfdesignérem Mercedesu. Vozidlo bylo dokončeno v roce 2021, než Abloh v listopadu předčasně zemřel. Projekt je zhmotněn týmem z oddělení speciálních vozů Manufaktur z německého Sindelfingenu.

Největší životní milníky návrháře Virgila Abloha

Styl

Exteriér novinky se vyznačuje jedinečným dvoubarevným barevným schématem s béžovým lakem a kontrastní černou střechou, kapotou a sloupky. Ve stejném béžovém odstínu jsou také charakteristická 20palcová kola.

Interiér má stejné barevné schéma s jemnou béžovou kůží pro sedadla, výplně dveří, loketní opěrky a spodní část palubní desky. Od středové obrazovky výše je téměř vše vyvedeno v černé kůži.

Cenu limitované edice německá značka nezveřejnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám