Hlavní obsah

Nedržte striktní diety a cíle si dopředu naplánujte, radí trenérka

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zřejmě nejznámější fitness guru dnešní doby, mladá pětadvacetiletá Australanka Kayla Itsinesová, je modlou spousty žen. Podle jejích cvičících programů hubnou milióny žen a na sociálních sítích sdílejí své neuvěřitelné proměny. Známá trenérka sestavila seznam toho, na co se ženy mají připravit, pokud touží mít dokonalou figuru do plavek.

Foto: Profimedia.cz

Kayla Itsinesová je jednou z největších fitness hvězd současnosti.

Článek

„Dietu, která je příliš striktní, je velmi těžké dodržovat, proto je především důležité zaměřit se na úspěchy, nastavení krátkodobých cílů a také dodržovat cvičení,“ řekla Itsinesová pro OK! Magazín.

Dále uvedla, že ženy, které si nevedou o svých aktivitách deníček a nedodržují je, daleko pravděpodobněji některou část ze změny životního stylu zcela vynechají, což je jeden z prvních znaků neúspěchu.

Vše si naplánujte, riziko selhání se minimalizuje

„Když nemáte vytyčený jasný plán, je velmi lákavé cvičení přeskočit. Jenže přesně proto je důležité jej mít, vše dopředu plánovat a mít vše pod kontrolou a připravené.“

Jako další výhodu celého procesu uvedla, že pokud bude žena, anebo kdokoli, kdo se rozhodl změnit životní styl jakýmkoli způsobem, mít jasně daný plán a rozvrh dne, vyhne se případnému stresu a nervozitě z nově nastavené situace, píše Daily Mail.

Výsledky dívek, které cvičí podle trenérčina programu, zveřejňuje Kayla na svém Twitteru i ostatních sociálních sítích

Velmi dobrým nápadem je také do cvičební rutiny zahrnout kamarádku nebo přítele. Týmová spolupráce totiž člověka nabudí a může jej udržet déle a více motivovaného. Pokud by se snad někomu zdálo, že cvičí pilně a svědomitě, avšak nevidí ve své dřině už téměř žádné výsledky, cvičitelka radí přidávat na trénincích postupně zátěž a obtížnost. Tomu říká progresivní přetížení.

„Progresivní přetížení je postupné zvyšování napětí v určitých místech na těle během tréninku. Sice to zní trochu moc technicky, ale v podstatě to znamená, že si člověk musí cvičení trochu ztížit, aby docílil toho, že se na stupni obtížnosti, ale i fyzické výkonnosti, posune kupředu.“

Více není méně, naopak

Realita je, že se v jednom okamžiku stane ze cvičení rutina, na kterou si tělo i zatěžované svaly zvyknou a tréninku se brzy přizpůsobí. Proto je nutné cviků udělat například více, anebo ztížit jejich provedení a posílit tak schopnosti těla.

„Brzy si také všimnete, že získáváte více svalové hmoty, což zvyšuje sílu, ale i zlepšuje zdraví a celkový vzhled těla.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám