Hlavní obsah

Módní vychytávky, které prodlouží životnost oblečení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte šatník plný oblečení, ale přesto máte pocit, že nemáte nic na sebe? Než začnete s novými nákupy, zvažte, jak svému stávajícímu oblečení dodat nový dech. Jak vyčistit nevzhledné skvrny nebo třeba vyhnat zápach ze starých bot?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

1. Skvrny od červeného vína

Skvrny od červeného vína lze jen obtížně odstranit. Pokud se ale jedná pouze o malé, vyzkoušejte osvědčený trik a nalijte na skvrnu trochu bílého vína a začněte jemně drhnout. Skvrny půjdou dolů daleko snáze.

2. Mastné skvrny

Mastnota a olej se z oblečení dostávají velmi těžce. Své šance ale můžete zvýšit tím, že skvrnu posypete mastkem a necháte jej absorbovat olej. Následně oblečení dejte vyprat s pracím práškem, který je určený na odstraňování skvrn a přidejte také trochu jaru na nádobí, který pomáhá odstraňovat mastnotu.

3. Nečistoty na semišových botách

Semišové boty se sice vracejí do módy každou sezonu, pravdou ale je, že jejich údržba je často oříšek. Pokud se vám zašpiní, nechte skvrnu zaschnout, a poté ji zkuste jemně seškrábnout kovovým pilníkem na nehty.

Inspirace ze světa celebrit: Pastelové barvy

Styl

4. Skvrny od vody na kožených věcech

Pokud vás při procházce zastihne déšť a po příchodu domů si všimnete zaschnutých stop od vody na vaší kožené bundě nebo botách, stačí si připravit směs octa a studené vody a postříkat. Pomocí jemného hadříku pak stačí setřít.

5. Bílé skvrny od deodorantu

Občas se stane, že se člověk oblékne, použije deodorant a pak se rozhodne, že si vezme něco jiného. Při převlékání se může stát, že bílé skvrny od deodorantu oblečení ušpiní. Pokud se to stalo i vám, stačí použít dětské vlhčené ubrousky a špínu utřít.

6. Žluté skvrny na oblečení

Žluté skvrny v podpaží vznikají působením kombinace potu a deodorantu. Pokud se jich chcete zbavit, stačí košili nebo tričko před praním postříkat citronovou šťávou.

Vévodkyně Kate v Karibiku: Stylová za každé situace

Styl

7. Punčochy

Pokud musíte nosit kvůli dress codu nylonové punčochy, pak asi sama občas bojujete s ujíždějícími oky. Vyzkoušejte svým punčochám prodloužit život a nastříkejte je lakem na vlasy. V případě, že se vám oko již rozjelo na méně viditelném místě, použijte bezbarvý lak na nehty.

8. Páchnoucí tenisky

Máte doma tenisky, které pořád vypadají dobře, ale jejich stáří prozrazuje zápach? Vyzkoušejte jednoduchý trik a vložte do obou bot sáčky s čajem, které pohltí pach.

9. Příliš malé boty

Pokud potřebujete roztáhnout boty, zkuste vložit do špiček bot uzavřené sáčky s vodou a vložte je do mrazáku. Tím, jak voda začne mrznout, začne rozšiřovat svůj objem a dojde k pomalému natahování boty.

Reklama

Související články

Jak po ránu zvýšit svoji produktivitu

Správný začátek dne může udat směr, jakým se bude ubírat. I když se nepovažujete za ranní ptáče, existují způsoby, díky kterým vaše ráno získá řád a klidný...

Výběr článků

Načítám