Hlavní obsah

Módní inspirace: Vždy dokonalá vévodkyně Kate

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do britské královské rodiny se sice přivdala, ale každým dnem dokazuje, že se s modrou krví narodila. Vévodkyně Kate je příkladem ženy, která má styl v malíčku. Její outfity spojuje nadčasová elegance a přirozenost a slouží jako inspirace.

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Kate

Článek

Vévodkyně Kate se stala inspirací v oblékání ženám po celém světě. Hlavním důvodem je její elegantní styl, který není těžké napodobit. Kate totiž ráda obléká i oblečení z běžných řetězců. Její oblíbená saka ze Zary či topy z J. Crew či H jsou ihned poté, co si je oblékne, vyprodané za pár minut.

Kromě dostupnějších kousků u ní najdete ale samozřejmě také designérské kousky, které nejčastěji volí na významné akce a ceremoniály. Jaké modely Kate oblékla v nedávné minulosti?

Do Skotska ve velkém stylu

Na konci května se vévodkyně Kate vypravila na oficiální cestu do Skotska. U příležitosti návštěvy paláce Holyroodhouse v Edinburghu si oblékla vypasované šaty značky Catherine Walker v modré barvě.

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyni Kate v Edinburghu

Klasické šaty s vypasovaným živůtkem s ramenními vycpávkami a širokým páskem působily velmi profesionálním dojmem. Rozšiřující se sukně přidala na feminním looku.

Móda inspirovaná britským stylem

Styl

Outfit korunovala oblíbenými lodičkami značky Emmy London v přepočtu za 12 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Výrazné šperky podtrhují její krásu.

Další model, který Kate předvedla v rámci pracovní cesty do Skotska, byl tartanový trenčkot. Dlouhý dvouřadý kabát značky Holland Copper vyšel v přepočtu na 25 tisíc korun. Outfit doplnila lodičkami značky Manolo Blahnik.

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Kate na společenské akci ve skotském Edinburghu.

Model vévodkyně doladila safírovými náušnicemi s diamaty, které jsou ze šperkovnice samotné královny. V roce 1979 je Jejímu Veličenstvu daroval bývalý viceprezident Spojených arabských emirátů šejk Rašíd ibn Saíd Al Maktúm.

Foto: Profimedia.cz

Nákladné šperky se jí daří kombinovat i s méně formálním oblečením.

U příležitosti znovuotevření Londýnského muzea královny Viktorie a prince Alberta si Kate oblékla červené tartanové šaty Alessandra Rich, které podtrhly její přirozeně štíhlou postavu.

Inspirujte se květovanými šaty podle vévodkyně Kate

Styl

Ačkoliv se šaty na první dobrou jeví jako klasické, pravdou je, že tiše následují módní trendy. Výrazné límečky a balonové rukávy jsou totiž hitem letošní sezony.

Šaty Kate doplnila černými lodičkami na podpatku od Jennifer Chamandi.

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Kate v midi šatech

Neformálně, a přesto elegantně 

Na běžné návštěvy volí Kate nejraději sportovně elegantní styl. V jejím šatníku nesmí chybět tmavě modré úzké cigaretové kalhoty, které nejčastěji kombinuje s klasickým svetrem do véčka nebo s lodičkovým výstřihem.

Ráda se inspiruje námořnickou módou. Neformální proužkovaný svetr nejčastěji nosí v kombinaci s prodlouženým dvouřadým sakem.

Foto: Profimedia.cz

Ležérní outfit v podobě svetru a sáčka.

Velký význam hraje v jejím šatníku i udržitelnost. Často recykluje své šaty a nosí je vícekrát za sebou, což se u hvězd jejího formátu neděje příliš často. Signály vysílá také například pomocí čistě udržitelných tenisek Veja, které často nosí.

Foto: Profimedia.cz

Ekologicky vyrobené tenisky značky Veja

Foto: Profimedia.cz

Přirozený look dotváří i lehký make-up a nedbalé vlny.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Móda inspirovaná britským stylem

Skupiny Beatles, Queen, ikonická filmová postava Jamese Bonda či královská rodina. Také je vám britská kultura blízká? Pak se inspirujte i tamějším klasickým...

Výběr článků

Načítám