Hlavní obsah

Móda inspirovaná britským stylem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupiny Beatles, Queen, ikonická filmová postava Jamese Bonda či královská rodina. Také je vám britská kultura blízká? Pak se inspirujte i tamějším klasickým venkovským stylem, který miluje i sama královna Alžběta II. Co vám nesmí chybět ve výbavě?

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně a vévoda z Cambridge

Článek

Mrholení, častý déšť a věčně šedá obloha. Počasí na britských ostrovech dokáže být pořádně nepříjemné, ale i zde platí pořekadlo, že neexistuje špatné počasí, jen špatně oblečený člověk.

Britové tuto tezi dovedli k dokonalosti. Na rozdíl od ostatních národů jsou totiž na ztížené podmínky zvyklí a zatímco my ostatní saháme při nepěkném počasí po outdoorových modelech, Britové zůstávají elegantní.

Hlavní roli hraje nevtíravá elegance, funkčnost i barvy, které splynou s přírodou. Klíčovým kouskem je přitom svrchní vrstva, nejčastěji se jedná o lehký prošívaný kabát nebo bundu v khaki barvě. Obojí ostatně nechybí v šatníku žádného z členů královské rodiny.

Foto: Profimedia.cz

Kolekce britské značky Burberry

Hodit se může také parka nebo třeba vatová vesta, která udrží střed těla v teple. Obléknout si pod ni navíc můžete i pouze jen bílou košili nebo třeba tvídové sako a svůj outfit doplnit úzkými džínami a jezdeckými botami, stejně jako to nosí třeba vévodkyně z Cambridge Kate.

Foto: archiv firem

Prošívaný kabát, H&M, 999 Kč. Prošívaná bunda, Barbour (prodává Zalando), 3999 Kč. Kostkované sako, Marks & Spencer, 1499 Kč. Vatová vesta, H&M, 949 Kč. Šátek, Marks & Spencer, 449 Kč. Kozačky, Deichmann, 1199 Kč.

Pokud zvolíte bundu nebo kabát bez kapuce, vybavte se na ven i saténovým šátkem, který si můžete omotat kolem krku a když vás překvapí déšť, tak si ho můžete uvázat kolem hlavy.

Královský styl vévodkyně Kate

Styl
Foto: archiv firem

Jezdecký kabát, Cellbes, 399 Kč. Parka, F&F, 1369 Kč. Bunda khaki, Marks & Spencer, 1999 Kč. Pončo, Barbour (prodává Zalando), 1299 Kč. Zateplená krémová bunda, Cellbes, 2299 Kč. Kalhoty, Camel Active, 2519 Kč.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám