Hlavní obsah

Jarní boty aneb Pohodlí na prvním místě

Nová sezona je tu a s ní konečně i hezké počasí. Pokud sháníte novou obuv a hlavním kritériem je pro vás pohodlí, pak se porozhlédněte po modelech bez podpatku a s kvalitní podrážkou. Zvolíte raději sportovní tenisky, módní slip-ony nebo univerzální obuv?

Foto: archiv firmy

Vasky, 2399 Kč

Článek

Tenisky

Tenisky zažívají velký comeback a s určitou dávkou nadsázky bychom je mohli nazvat botami 21. století. Sportovní móda je totiž čím dál tím populárnější, a tenisky tak pomalu, ale jistě začínají nahrazovat podpatky a jiné nepohodlné boty.

Aktuálním trendům vládnou zejména recyklované a přírodní materiály, se kterými přichází čím dál tím více značek. Nově se do popředí dostávají i zdravotní barefootové modely, které se snaží evokovat chůzi na boso. Jsou proto širší a dávají chodidlům naprostý pocit svobody.

Foto: archiv firem

1. Converse, 3290 Kč. 2. Deichmann online, 1899 Kč. 3. Vasky, 2699 Kč. 4. CCC, 899 Kč. 5. Converse, 2390 Kč. 6. Bohempia, 1750 Kč. 7. Converse, 4399 Kč. 8. Vivobarefoot, 3590 Kč. 9. Matt & Nat (prodává Urbanlux), 2499 Kč

Co se týče designu, výběru se meze nekladou. Pokud nechcete řešit barevné kombinace, vsaďte na klasické bílé tenisky, které se hodí i k letním šatům.

Minimalistický styl zase skvěle doplní béžový pár, sportovní styl se snese takřka s jakoukoliv barvou.

V módě jsou také dvojité podešve, díky kterým získáte pár centimetrů navíc, aniž byste přišli o komfort.

Sandály a pantofle

Až se hladina teploměru vyšplhá ke dvaceti stupňům, nebojte se obout nadčasové sandály. Elegantní variantou jsou kožené modely, které se navíc při nošení skvěle přizpůsobí vaší noze.

Při výběru si dejte pozor na to, jakou mají sandály či pantofle stélku. Pokud vás trápí propadlá klenba, vsaďte na ortopedické modely, které zajistí patřičnou podporu.

Foto: archiv firem

1. Crocs (prodává Urbanlux), 1519 Kč. 2. Deichmann, 799 Kč. 3. Matt & Nat (prodává Urbanlux), 2590 Kč. 4. Deichmann, 699 Kč. 5. Crocs (prodává Urbanlux), 899 Kč. 6. Vasky, 1399 Kč. 7. Marks & Spencer, 1399 Kč. 8. Marks & Spencer, 1999 Kč

Letošním trendům vládnou veselé plastové modely, které jsou nejen lehké, ale díky vystouplým drážkám i pohodlné. Nebojte se vsadit na bláznivý barevný model, který si bude rozumět například s klasickými slim-fit džínami a bílým tričkem.

Jarní kabelky, které nedáte z ruky

Styl
Foto: archiv firmy

Deichmann, 699 Kč

Slip-ony a espadrilky

Pokud hledáte praktické boty, které si budou rozumět takřka s každým kouskem z vaší skříně, vsaďte na nazouvací slip-ony. Skvěle vypadají jednobarevné kožené modely, ve kterých se nemusíte bát díky podrážce vyrazit i na delší procházku.

Udělejte si radost jarní romantickou halenkou

Styl

Letní variantou jsou pak textilní espadrilky, které jsou prodyšnější. Vyberte si klasiku v podobě neutrálních barev nebo sáhněte po pastelových barvách či modelu zdobeném romantickou krajkou.

Foto: archiv firem

1. CCC, 599 Kč. 2. CCC, 499 Kč. 3. CCC, 499 Kč. 4. Vasky, 2399 Kč. 5. Matt & Nat (prodává Urbanlux), 1699 Kč. 6. Vasky, 2399 Kč. 7. Matt & Nat (prodává Urbanlux), 1999 Kč

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto Urbanlux

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám