Hlavní obsah

Bucket hat: Stylový klobouček, který vám připomene dětství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trendy jsou nepředvídatelné. To ostatně potvrzují i kyblíkové kloboučky, které se již minulý rok objevily na přehlídkových molech. Dostaly název bucket hats a zamilovaly si je celebrity i módní blogerky po celém světě. Najdete si k nim cestu i vy?

Foto: Profimedia.cz

Kampaň značky Dior

Článek

Možná si vybavíte staré rodinné fotografie, kde jste jako malí měli u vody roztomilé kloboučky chránící před úpalem. O to větším překvapením je, že se tato pokrývka hlavy vrátila na scénu. Tentokrát ale ve variantě pro dospělé a vyrábějí je i luxusní módní domy v čele s Pradou, Burberry nebo třeba značkou Chanel.

Odkud vítr vane?

Přesný původ kyblíkových kloboučků není známý. Obecně se ale spojuje s rybáři a americkými vojáky. Tato pokrývka hlavy s rozšířeným lemem totiž skvěle chrání před nepřízní počasí, a to jak před deštěm, tak ostrým sluncem. Následoval módní boom v 80. a 90. letech, kdy je zpopularizovali rapeři a basketbalisté.

Letos se z kloboučků stala opět stylová záležitost a nosí je celebrity po celém světě. Nejčastěji je kombinují společně s ležérní streetstylovou módou. Tedy například modrými volnými džínami, bílým tričkem, černým sakem a cool teniskami.

A to není zdaleka všechno. Bucket hats se začínají dostávat i na červené koberce. Důkazem je zpěvačka Billie Eilish, která jím doladila svůj extravagantní look na letošním předávání cen Grammy. Jak se vám tyto kloboučky líbí a dokážete si představit, že byste si jeden pořídila?

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Billie Eilish na cenách Grammy

Reklama

Související témata:

Související články

Nejžádanější tenisky roku 2021

Sportovní móda je jedno z nejrychleji se rozvíjejících módních odvětví. Tenisky už zdaleka nejsou jen součástí sortimentu sportovních značek, ale dostaly se...

Vkročte do jara se správnými doplňky

Nalaďte se na přicházející jaro a aktualizujte svůj módní arzenál doplňky, které budou po dlouhé zimě vítaným oživením. Nové lodičky, kabelka nebo šátek jsou...

Zaměřeno na: Trendy kabelky roku 2021

Říká se, že styl je věčný a trendy pomíjivé, ale někdy se i trendy kousky mohou stát nadčasovými. Příkladem mohou být kabelky. Zatímco minulý rok byly v módě...

Výběr článků

Načítám