Hlavní obsah

Jaké tajemství se skrývalo za psaníčky princezny Diany

Britská královská rodina skrývá nepochybně dlouhou řádku tajemství. Jedno z nich se rozhodla odhalit návrhářka luxusních doplňků Anya Hindmarchová, která často navrhovala malé kabelky pro zesnulou princeznu Dianu. Jaký smysl se skrýval za malými psaníčky?

Foto: Profimedia.cz

Princezna Diana

Článek

Malé kabelky, takzvaná psaníčka, jsou podle etikety součástí velkých večerních rób. Pro princeznu Dianu měly ale i další význam. Ráda si totiž oblékala šaty s výstřihem a malá psaníčka tak sloužila jako ochrana výstřihu před dotěrnými fotografy při vystupování z auta.

Britská návrhářka Anya Hindmarchová, která v 90. letech s princeznou z Walesu spolupracovala, uvedla, že Lady Diana měla pro tato psaníčka legrační název.

„Vždy jsme se smály, když jsme společně navrhovaly takzvané cleavage bags (tašky do výstřihu), malé saténové kabelky, jimiž si zakrývala dekolt, když vystupovala z auta,“ řekla Hindmarchová pro server Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Lady Diana si psaníčkem chránila výstřih při vystupování z auta.

Diana módu milovala. V době, kdy byla vdaná za prince Charlese, byla ale do značné míry omezena přísnými pravidly etikety.

Po rozvodu v roce 1996 začala upřednostňovat přiléhavější šaty s výstřihy. Strategické kabelky ale odkazují na to, že ve skutečnosti byla Diana i tak zdrženlivá a plachá a nechtěla, aby fotografům ukázala až příliš.

Princezna z Walesu ale není údajně jediná, která využívala kabelky ve svůj prospěch. Vévodkyně Kate prý často drží kabelku oběma rukama před sebou, aby se vyhnula nepříjemným potřesením rukou na veřejných akcích.

Inspirujte se květovanými šaty podle vévodkyně Kate

Styl

A královna Alžběta II. podle svědků používá kabelku k zasílání tajných zpráv svým zaměstnancům. Tašku obvykle nosí přes levou paži, ale když chce být zachráněna před konverzací, nenápadně ji přesune na pravou.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám