Hlavní obsah

Jak zajistit, aby při detoxikaci a dietách netrpěla vaše pleť

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro mnohé z žen je leden měsíc očisty organismu a dietního jídelníčku. Detoxikace organismu s sebou nese ale nejen shození nadbytečných kilogramů a vyčištění střev, ale i nepříjemné projevy na pokožce, jako jsou pigmentové skvrny, akné či zarudnutí pleti.

Foto: Profimedia.cz

V důsledku nejrůznějších detoxikačních procedur a diet může dojít ke vzniku akné, pigmentových skvrn či k zarudnutí pleti.

Článek

Játra, ledviny, trávicí systém a kůže pracují každý den na odstranění všech látek, které jsou pro tělo škodlivé nebo zbytečné.

„Pokud tento proces ještě podpoříte speciální dietou, v níž vyřadíte věci jako cukr, alkohol, průmyslově zpracované potraviny apod., dojde k rozrušení zánětlivých procesů v těle a k narušení rovnováhy v pokožce, což jedinec okamžitě pocítí na jejím vzhledu,” vysvětluje pro Daily Mail vizážistka Emma Applebyová.

Pokud se chcete vyhnout problémům s pletí při držení nejrůznějších diet a očistných procedur, držte se následujících rad.

1. Vyvarujte se potravin s vysokým glykemickým indexem

Vysoký glykemický index mají potraviny, jež obsahují velké množství cukru, který se štěpí a vstřebává do krve výrazně rychleji a tím zvyšuje hladinu glukózy a inzulínu v krvi. To má za následek, že lidský organismus po malé chvíli znovu pociťuje hlad.

„Tyto potraviny navíc mohou zvyšovat i tvorbu kožního zánětu a mazu, což může mít za následek vznik vyrážky či akné,” upozorňuje Applebyová.

2. Sauna podpoří očistu pokožky

Saunování je skvělý způsob, jak z pokožky vyplavit všechny toxiny a zvýšit její prokrvení. Je ale důležité pleť nejprve řádně vyčistit. Než tedy vstoupíte do sauny, důkladně se odličte, aby nemohlo dojít k ucpání pórů kvůli nějakým nečistotám.

Při ochlazování po sauně nezapomeňte ani na svůj obličej, i ten pořádně opláchněte studenou vodou, abyste odstranila všechny bakterie, které by následně mohly ucpat póry.

Podobně může zafungovat i kardio cvičení, při kterém se zapotíte. I zde ale myslete na to, že vaše pleť musí být předtím odlíčená a vyčištěná.

3. Aktivní séra

Během tohoto období nezapomínejte každé ráno používat séra plná aktivních látek.

  • Vitamín C chrání pokožku před poškozením volnými radikály.
  • Kyselina hyaluronová - pomáhá udržovat hydrataci v pokožce. Pleť pak bude plnější a pevnější.
  • Vitamín B3 (niacin) je důležitý k posílení funkce kožní bariéry, která v pokožce zadržuje vodu a má protizánětlivé účinky. 
Foto: archív firem

Aktivní séra

Foto zleva: 3Lab Perfect "C" Treatment Serum - s bohatou dávkou vitamínu C. Podporuje tvorbu kolagenu, celkově pokožku rozjasňuje a zlepšuje její pružnost, 3749 Kč; Vichy Liftactiv Fresh Shot - intenzivní, cílená, antioxidační kúra s vysokou koncentrací vitamínu C (15 % v čisté formě), 749 Kč; Lumene Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence - rozjasňující esence s vitamínem C a kyselinu hyaluronovou, 949 Kč; La Roche-Posay Redermic C UV - kompletní péče proti stárnutí pro citlivou pleť s 5% koncentrací čistého vitamínu C, 699 Kč; Uriage Age Protect Multi-Action multifunkční intenzivní sérum. Dvojnásobná koncentrace aktivních látek, včetně vitamínu C a E, kyseliny hyaluronové a Aha kyselin. S ochranou proti modrému světlu, 849 Kč; Paula´s Choice Defense Antioxidant k čištění pórů - využívá velké síly kyseliny salicylové, jež proniká hluboko do pórů, které účinně zbavuje nečistot. Obsahuje také retinol, niacinamid, vitamín C a kyselinu azelaovou, 980 Kč.

Chcete-li se zbavit nevzhledných skvrn na pokožce, je dobré používat noční sérum s kyselinou mléčnou nebo glykolovou a také aplikovat jednou týdně pleťovou masku s enzymy.

„Sérum pomůže odstranit kožní buňky z povrchu pokožky a vyhladí strukturu pokožky, zatímco pleťová maska pleť rozjasní,” upozorňuje vizážistka.

Foto: archív firem

Aktivní séra

Foto zleva: Eucerin Hyaluron-Filler. Obnovující a vyplňující noční sérum s kyselinou hyaluronovou efektivně vyhlazuje pleť a redukuje vrásky. Díky peelingovému účinku odstraňuje odumřelé kožní buňky, 959 Kč; Lancôme Génifique Advanced zklidňující a hydratační sérum - zklidňuje podrážděnou pleť a chrání ji před negativními vlivy vnějšího prostředí, 2310 Kč; Shiseido Ultimune energizující a ochranný koncentrát na obličej - účinně posiluje obranyschopnost pleti a spolehlivě předchází jejímu předčasnému stárnutí, 2450 Kč; Domdeco Ecooking Pleťové Sérum proti akné s kyselinou salicylovou - brání usídlení a množení bakterií na povrchu pokožky a tím vzniku nepříjemných pupínků a akné, 1335 Kč; Biologique Recherche Cocktail d’Actifs Régénérants - koktejl vitamínů obohacený o aktivní ingredience pro hloubkový a intenzivní efekt. Aktivuje buněčnou regeneraci, chrání před škodlivými účinky volných radikálů a posiluje ochranné funkce pleti a zároveň zlepšení hydratace a tonusu epidermis, od 1557 (5ml) Kč.

4. Chemický peeling 

Vizážistka Harris Streetová také doporučuje jednou za měsíc absolvovat profesionální péči u kosmetičky. Nechat si udělat i lehčí, povrchový chemický peeling, jenž pomáhá odstranit odumřelé kožní buňky, hloubkově vyčistí póry a pokožku celkově posílí.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám