Hlavní obsah

Dokonalý letní salát inspirovaný receptem Jennifer Anistonové

V minulých týdnech zahltil sociální sítě salát, který měla údajně jíst herečka Jennifer Anistonová každý den po dobu natáčení seriálu Přátelé. Ačkoliv to sama herečka vyvrátila, přiznala, že obdobný salát patří mezi její nejoblíbenější. Jak si ho udělat doma?

Foto: Koláž: Novinky.cz, Profimedia.cz

Salát inspirovaný receptem Jennifer Anistonové. Ilustrační foto.

Článek

Fanoušci Jennifer Anistonové tvrdí, že odhalili salát, který si herečka dopřávala po celou dobu natáčení seriálu Přátelé. Klíčové jsou podle nich ingredience jako quinoa, cizrna, nakrájené okurky, červená cibule, drcené pistácie, rozdrobená feta, máta a petržel, to vše zalité směsí oleje a citronové šťávy.

Právě cizrna je ale důvodem, proč herečka popřela, že se jedná o tentýž salát. Podle ní jí totiž tato luštěnina nedělá dobře.

Na letní salát s quinoou budete potřebovat
Quinou. Jako základ použijte bílou quinou, která je skvělým zdrojem bílkovin a má vysoký obsah vlákniny. Kromě toho je bohatá na vitamíny a minerály a přirozeně bezlepková. Je to také kompletním proteinem, což znamená, že má všech devět esenciálních aminokyselin včetně lysinu. Nahradit ji ale můžete například bulgurem.
Okurku, která bude v salátu krásně křupat.
Čerstvou petržel. Můžete zvolit kadeřavou i hladkolistou. Pokud ji máte ze zahrádky, nezapomeňte ji pořádně proprat ve vodě a následně usušit.
Čerstvou mátu, která salátu dodá svěží chuť.
Červenou cibuli, která dodá chuť i křupavost. Použít můžete i klasickou bílou cibuli.
Pistácie pražené a solené, které obsahují zdravé tuky a bílkoviny.
Cizrnu. Použít můžete konzervovanou i sušenou, pokud ji den předtím namočíte. Pokud nepatříte mezi milovníky cizrny, nahraďte ji fazolemi.
Fetu, která dodá salátu slanost.
Dresink, který si jednoduše vyrobíte ze směsi olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře. Poměr laďte podle vlastní chuti.

V roce 2020 herečka na svých sociálních sítích zveřejnila recept na svůj „dokonalý salát“, který obsahoval bulgur, okurky, petržel, mátu, červenou cibuli, garbanzo fazole, sýr feta a pistácie.

Recepty na letní saláty, které zpestří váš jídelníček

Zdraví

Obě varianty salátu jsou skvělým tipem na jednoduchý a rychlý oběd či večeři - budou nejen skvěle chutnat, jsou i velmi zdravé.

Reklama

Související články

Recepty na zdravé a chutné menu

Šéfkuchař restaurace hotelu Port na břehu Máchova jezera Jaroslav Chýle sestavil menu na téma bylinky a další zdravé suroviny. Dokazuje, že to, co je zdravé,...

Výběr článků

Načítám