Hlavní obsah

Čas na návrat do hry. Pákistánský týden módy ovládly barvy a vzory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 21. února skončil v Pákistánu týden módy. I na tamní módní průmysl dopadla koronavirová pandemie, návrháři se ale rozhodli reagovat na ni po svém. Místo pohodlné teplákové módy, která v současnosti zažívá boom, vsadili na pravý opak. Jejich kolekce zářily barvami i flitry.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pákistánský týden módyVideo: AP

 
Článek

Současná situace přeje hlavně volnočasové módě. Teplákovky jsou populárnější než kdy předtím a naopak oblečení na večírky plní sklady a postupně padá do slev.

Zatímco spousta návrhářů se rozhodla přijít na trh s vlastními kolekcemi oblečení na doma, návrháři z Pákistanu se vydali opačným směrem.

„Módní průmysl je v pasti. Rok bez společenských akcí se podepsal na práci nás všech. Ve své kolekci chci ale poukázat na šťastné okamžiky. I proto je plná veselých barev a výrazných střihů. Věřím, že po roce, kdy se všechno zastavilo, je čas vrátit módu zpátky do hry,” vysvětluje designér Hassan Riaz pro agenturu AP.

Zaměřeno na: Trendy kabelky roku 2021

Styl

Designérka Maheen Khan zase v rámci Pákistánského týdne módy uvedla kolekci Famlisya, která byla plná klasických střihů, výrazného zdobení a decentních flitrovaných výšivek i tradičních vzorů.

I ona je přesvědčená o tom, že móda nesmí ustrnout a zacyklit se v unifikovaném pohodlném oblečení.

Výrobce obleků Blažek věří v záchranu

Koronavirus

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám