Hlavní obsah

Několik rad pro krásnou pleť a zdravé vlasy, které nevyžadují větší výdaje

Novinky, das

Toužíte po krásné, rozzářené pleti bez vrásek a zdravých vlasech? Pak nepodceňujte následující rady od světových odborníků přes krásu. Někdy totiž k oddálení projevů stárnutí postačí drobnosti, které nevyžadují žádné větší finanční výdaje.

Foto: Profimedia.cz

Oplachování čistou vodou po odlíčení pokožce prospívá.

Článek

1. Oplachujte svůj obličej čistou vodou 

Správné čištění pleti je velmi důležité. Málokdo už ale ví, že po použití všech čisticích prostředků je dobré pleť ještě opláchnout čistou vodou a až poté začít nanášet pečující přípravky.

„Bez opláchnutí vodou mohou pokožka i oči zůstat podrážděné. Stejně tak pokud pořádně neodstraníte z řas zbytky řasenky či oční linky,” vysvětluje pro Daily Mail make-up artistka Mia Hawkswellová.

2. Při péči o pleť nezapomínejte na krk a dekolt 

Péče o pokožku krku a dekoltu je stejně důležitá jako o pleť obličeje. Bohužel mnohé ženy na to zapomínají a svou veškerou péči soustředí právě na obličeji.

„Chcete-li vypadat mladě co nejdéle, pak musíte svou péči rozšířit i o tyto dvě partie. Je důležité, aby i pokožka v těchto místech byla dostatečně hydratovaná,” upozorňuje vizážistka Melanie Grantová.

Nezapomínejte ani na pravidelný peeling pokožky na krku i dekoltu. Volte přitom přípravky určené pro péči o obličej, jelikož jsou jemnější a pro tyto oblasti vhodnější než tělová kosmetika.

Melanie Grantová pak doporučuje peelingy s kyselinou mléčnou, která funguje jako chemický peeling.

3. Maximální ochrana před slunečním zářením

Ochrana pokožky i vlasů před nebezpečnými UV paprsky je nejzásadnějším krokem v prevenci stárnutí.

„Slunce způsobuje předčasné stárnutí pokožky, které přidává roky. Zároveň způsobuje zvýšenou pigmentaci a na pokožce vytváří nerovnoměrné skvrny,” varuje odbornice Zoe Devineová.

K poškození pokožky UV zářením přitom nejčastěji dochází při běžných denních činnostech, kdy ženy ochranu před sluncem nejvíce podceňují.

Předčasné stárnutí přitom způsobují UVA paprsky, které do atmosféry pronikají celoročně a na pokožku působí i skrz mraky a sklo. Zasahují přitom hlouběji do pokožky, kde způsobují úbytek kolagenu a elastanu, čímž se snižuje elasticita a pevnost kůže, vznikají vrásky, pigmentové a stařecké skvrny.

Vzhledem k tomu, že tyto paprsky nezpůsobují spálení pokožky, důsledků jejich působení si tak nejsme vědomi.

Nepodceňujte proto každodenní ochranu pokožky a používejte denní krémy s UV filtry.

4. Nezesvětlujte si vlasy doma

Přestože jsou dnes přípravky pro domácí péči o vlasy na vysoké úrovni, nikdy se nevyrovnají profesionální péči.

„Pokud zatoužíte po světlých vlasech, pak si je nikdy neodbarvujte doma. Jednak nikdy nedosáhnete takové barvy, po které toužíte, zároveň si vlasy velmi zničíte,” vysvětluje vlasový stylista celebrit Anthony Nader.

„Ve většině případů to stejně dopadne tak, že ženy nakonec skončí v profesionálním salonu, kde si sice poradí s odstínem vlasů, ale opravit vlas okamžitě nedokážou. To bude vyžadovat mnohem více návštěv,” dodává odborník.

5. Vlasy po namočení ve slané vodě opláchněte čistou vodou 

„Sůl z moře příliš vysušuje vlasy a velmi negativně ovlivňuje jejich kvalitu,” upozorňuje stylista Alan Lawoud. Pozor by si měly dávat zejména ženy, které si své vlasy nechávají prodlužovat.

Proto je dobré si vlasy po koupání v moři vždy opláchnout čistou vodou.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Úžasné bylinky pro zdraví pokožky

Každá z nás má jistě svou vyzkoušenou kosmetiku, kterou o sebe pečuje. Ale není na škodu občas udělat změnu a přidat k ní i byliny nebo bylinné přípravky....

Výběr článků

Načítám