Hlavní obsah

Módní inspirace na sváteční dny

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce patří mezi nejoblíbenější svátky roku a zpravidla jim předcházejí dlouhé přípravy. Kromě pečení cukroví, nákupu dárků a stromečku byste ale neměly podcenit ani výběr samotného oblečení ke štědrovečerní tabuli. Na rozdíl od silvestrovských oslav, které se nesou v uvolněnějším duchu, si totiž tato příležitost žádá elegantní dress code. Jak si užít sváteční chvíle v plné parádě?

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, F&F

Článek

Ačkoliv čas klidu a míru nabádá k tomu, abychom si oblékly to, co je nám příjemné a cítíme se v tom dobře, na pohodlné tepláky a vytahané svetry tentokrát zapomeňme.

Vánoční svátky i oslavy konce roku si zaslouží elegantní oblečení, které dokonale podtrhne slavnostní atmosféru svátečních dnů. Jak na to, abyste uctily slavnostní chvíle a zároveň se cítily pohodlně po celý večer? Stačí se vydat starou známou cestou elegance a ženskosti.

Osvědčeným tipem jsou malé černé, které má ve skříni většina z nás. Ty pak můžete ozvláštnit třpytivými doplňky, které celek rozzáří a zároveň dodají na vánočním duchu. Zvolit můžete i jinou barvu šatů, ale doporučujeme se držet spíše tlumených odstínů, jako je tmavě modrá, zelená, vínová či červená.

Foto: archiv firem

Černé šaty vlevo, Marks&Spencer, 2199 Kč. Psaníčko, Zoot, 449 Kč. Boty, Marks&Spencer, 1199 Kč. Černé šaty vpravo, Esprit, 2299 Kč

K módním slavnostním materiálům letos patří bezpochyby samet, krajka, metalické tkaniny či luxusní brokát. Vsadit ale můžete i na satén, který umí vyčarovat i z jednoduchého kousku originální a slavnostní model, navíc je na těle velmi příjemný.

Foto: archiv firem

Modré šaty, Esprit, 2599 Kč. Stříbrné boty, Högl, 7499 Kč. Stříbrné šaty, F&F, 499 Kč. Černé boty, Baťa, 1999 Kč

Foto: archiv firmy

Reserved, 2299 Kč

Kompromisem mezi elegantní a sportovní módou jsou kalhoty se slavnostním topem. Příkladem mohou být jednoduché úzké džíny s kontrastním, prudce ženským krajkovým topem či elegantní košilí s vázačkou.

Společenské kalhoty pak můžete spárovat s jednoduchým tenkým rolákem či klasickou bílou košilí, kterou má ve skříni snad každá z nás. Obojí navíc můžete ozvláštnit výraznou bižuterií nebo zdobenými botami na vysokém podpatku.

Foto: archiv firem

Kalhoty, Marks&Spencer, 549 Kč. Rolák, Marks&Spencer, 1099 Kč. Boty, Marks&Spencer, 1399 Kč. Košile, Pietro Filipi, 2490 Kč. Náhrdelník, Marks&Spencer, 549 Kč

Foto: archiv firem

Kalhoty, F&F, 749 Kč. Top, Esprit, 1999 Kč. Náušnice, F&F, 259 Kč. Boty, Deichmann, 1199 Kč

V každém případě ale platí, že méně je mnohdy více, a proto se vyhněte zbytečnému odhalovaní v podobě krátkých sukní či výstřihů. Extravagantní a výrazný look si nechte až na silvestrovský večírek, kde se můžete naopak odvázat.

Třpytivá móda s nádechem diska sedmdesátých let letos zažívá svůj comeback, a proto se nebojte vsadit na flitrované či metalické šaty, top, nebo třeba sukni. Pro nepřeplácanou vizáž kombinujte již jenom s jednoduchým typem oblečení, které dá extravagantnímu kousku vyniknout.

Foto: archiv firem

Top, H&M, 399 Kč. Blazer, Esprit, 2299 Kč. Sukně, Marks&Spencer, 2499 Kč

Jakýkoliv outfit navíc můžete ozvláštnit nejrůznějšími druhy punčoch, které jsou letos velmi trendy. Zdobí je nejen divoké vzory, ale také glitry či přímo štrasové kamínky. Oblékněte si je k jednobarevné sukni či minimalistický šatům a uvidíte, že z vás ostatní nespustí oči.

Slavnostní vzhled pak doplňte elegantními lodičkami na vysokém jehlovém podpatku, ladícím psaníčkem či zajímavým šperkem a proměňte se v dámu, na kterou nikdo nezapomene ani v nadcházejícím roce 2019.

Foto: archiv firmy

Svetr, Reserved, 1799 Kč

Reklama

Související články

Měkké dárky, které potěší každou ženu

Vánoční shon je v plném proudu a vy stále ještě nemáte náměty na dárky? Pokud sháníte něco pro svoji přítelkyni, kamarádku, maminku nebo třeba manželku,...

Výběr článků

Načítám