Hlavní obsah

Barvou roku 2019 bude korálová

Novinky, lin

Za několik málo týdnů oslavíme příchod roku 2019. Ačkoliv asi nikdo z nás neví, co nového nám přinese, jedno je jisté již teď. Barvou nadcházejícího roku bude podle společnosti Pantone korálově růžová, která má symbolizovat sounáležitost a optimismus. Nahradí tak kosmicky fialovou, která byla barvou roku letošního.

Foto: Profimedia.cz

Korálová je barvou roku 2019.

Článek

Společnost Pantone, samozvaná globální autorita v oblasti barev, stojí každoročně za výběrem barvy, která má symbolicky odrážet to, co se odehrává v odvětvích životního stylu, kultury, v módě, moderních technologiích, hudbě či designu.

Letošní rok se nesl ve znamení kosmicky fialové a podle nejnovějších zpráv bude příští rok reprezentovat barva s názvem Living Coral 16-1546. Proč právě ona?

„Korálové útesy jsou zdrojem života a úkrytu pro mořský ekosystém. Jsou rušným centrem dění, ale přesto působí mírumilovně. Stejný vliv na nás má korálová barva Living Coral 16-1546, která symbolizuje teplo a životodárnost, zajištující pohodlí v našem neustále se proměňujícím prostředí,“ uvedla ve zprávě společnost.

V současnosti, kdy technologie a sociální média zasahují do našeho každodenního života více než kdykoli jindy, se společnost rozhodla obrátit zpět k přírodě a jejím krásným barvám. Podle společnosti povaha živých korálů vítá a povzbuzuje bezstarostné aktivity a umožňuje spojení a intimitu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám