Hlavní obsah

Tbilisi – módní metropole budoucnosti

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý týden proběhl v hlavním městě Gruzie Tbiliský týden módy. Podívejte se na nejsehranější outfity tamějších návštěvnic přehlídek, které zachytili místní pouliční fotografové, a inspirujte se stylovými kombinacemi, které hravě dokážete napodobit i vy doma.

Foto: Profimedia.cz

Gruzínský streetstyle

Článek

Tbiliský týden módy je méně známým bratrem světově známých Týdnů módy odehrávajících se každoročně v New Yorku, Londýně, Miláně a Paříži. Přestože se celosvětově těší daleko menší popularitě, své kouzlo nepochybně nezapře.

Foto: Profimedia.cz

Přírodní barvy se jednoduše kombinují, a přitom jsou efektní.

Na rozdíl od ostatních zmíněných módních týdnů totiž nedává tolik prostoru konzumu a pseudocelebritám, ale naopak pomáhá mladým a nadějným gruzínským návrhářům se uchytit i mimo svou rodnou zemi a předvést své řemeslo i před významnými kupci z jiných částí světa.

Foto: Profimedia.cz

Zvířecí vzory jsou letos v kurzu.

Kromě talentovaných módních návrhářů stojí za pozornost i samotní návštěvníci přehlídek, kteří se nesnaží za každou cenu upoutat zájem módních fotografů, a proto volí nositelné a zároveň stylové kousky oblečení, které do svého šatníku snadno zařadíte i vy. Jaké trendy letos nejčastěji ovládaly tbiliské ulice?

Foto: Profimedia.cz

K povedénému outfitu vám na podzim stačí zajímavý kabát.

Stejně jako kdekoliv jinde, i zde návštěvníci často sahali po kouscích se zvířecím vzorem. Zejména hadí a leopardí potisk je totiž letos opravdu v kurzu a kraluje jak sukním, tak kabátům i botám.

Další módní vychytávkou pak byly také cenově dostupné barety, které dodají každému outfitu francouzský šarm a eleganci, a to prakticky s minimální námahou.

Foto: Profimedia.cz

I elegantní outfit můžete ozvláštnit botaskami.

Co se týče barevné palety, v té Gruzínky sahaly zejména po jemných přírodních tónech, nebo naopak po elektrických barvách, jako je červená, modrá nebo zelená.

Foto: Profimedia.cz

Jednoduchý outfit skvěle ozvláštní vzorovaný kabát.

Jednobarevné outfity pak téměř vždy ozvláštňovaly vzorované či zajímavě střižené kabáty, které jsou rovněž hitem letošní zimní sezony. Prohlédněte si námi vybrané outfity a načerpejte novou inspiraci na nadcházející dlouhé zimní období.

Foto: Profimedia.cz

Barety jsou stejně jako vloni velmi trendy. Zkusit můžete i extravagantnější modely z kůže.

Foto: Profimedia.cz

Celokožený outfit je sice extravagantní, nicméně velmi efektní.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám