Hlavní obsah

Zpátky do minulosti aneb Ikonická kabelka ve tvaru koňského sedla je zpět

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud jste milovnice seriálu Sex ve městě, pak tuto kabelku jistě poznáte. Dior Saddle Bag je kabelka inspirovaná koňským sedlem, kterou navrhl návrhář John Galliano v roce 1999. Od té doby zdobila na přelomu tisíciletí nejen postavu Carrie Bradshawové ze zmíněného seriálu, ale také kdejakou celebritu. Ačkoliv originální tvar kabelky na nějakou dobu upadl v zapomnění, letos ho značka Dior opět uvedla na scénu.

Foto: Profimedia.cz

Dior Saddle Bag

Článek

Původní originál kabelky byl vyroben z látky s klasickým monogramem a nechyběl mu ani velký kovový popruh zdobený písmeny C a D (podle iniciál zakladatele značky Christiana Diora) na opačných koncích a velkým D na přední části kabelky.

Letošní kolekce, která byla představena v únoru pro období podzim/zima 2018, byla plná různých mutací této jedinečné kabelky. Některé minimalistické modely byly vytvořeny z jednobarevné kůže, zatímco jiné byly inspirovány stylem 70. let a vévodila jim například technika patchwork (sešívání malých, různě barevných kousků látek tak, aby vytvářely geometrické vzory).

Návrat tohoto modelu do jisté míry souvisí s trendem devadesátých let, který slaví velký comeback a Dioru tak skvěle hraje do karet. Poté, co několik celebrit a módních blogerek vyvěsilo na své sítě retro modely této ikonické kabelky, se okamžitě jejich fanynky začaly pídit po svém vlastním modelu. Dior tak využil silné poptávky a okamžitě přišel se zmíněnými novými modely, které si můžete prohlédnout níže.

Ceny nových modelů startují na částce 50 tisíc korun, ale pokud pečlivě zapátráte v second handech, možná ulovíte skvělý vintage kousek o několik tisíc levnější.

Foto: Profimedia.cz

Kampaň na kabelku Dior Saddle Bag

Foto: Profimedia.cz

Blogerka Caroline Daurová se svou kabelkou

Foto: Profimedia.cz

Modelka Miranda Kerrová se svou kabelkou

Reklama

Výběr článků

Načítám