Hlavní obsah

I běžné oblečení může působit luxusně a reprezentativně

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemáte finance na to investovat do kvalitního šatníku, nebo vám přijde, že je utrácení za oblečení zbytečné? Pokud se i přesto chcete oblékat elegantně a šik, přečtěte si naše rady, jak si správně vybrat reprezentativní oblečení, které pořídíte za pakatel.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pokud nemáte peníze na rozhazování, a přitom se chcete obléknout tak, aby to nebylo poznat, vsaďte na jednoduchost. Na první pohled obyčejné, nepřezdobené věci působí čistým a hladkým dojmem, který můžete dotvořit pomocí okrasné bižuterie. I zde ovšem platí střídmost. Zaměřte se na decentní náhrdelníky, minimalistické náušnice nebo třeba náramky.

Kabelky a boty jsou ideální kožené, ale i mezi koženkovými kousky se dají najít skvosty, které vám udělají mnohonásobně větší službu než nevkusné napodobeniny známých značek. A co dál?

Foto: archiv firem

Košile, H&M, 399 Kč. Kardigan, Kik, 279 Kč. Legíny, H&M, 599 Kč. Kabelka, Kik, 219 Kč. Boty, Kik, 429 Kč.

Dávejte si pozor na materiál 

Při výběru oblečení si vždy zkontrolujte materiálové složení na cedulce. Snažte se vyhýbat různým umělotinám, jako je akryl či polyamid. Naopak příjemná bavlněná trička seženete ve všech řetězcích, po luxusnějších materiálech, jako je vlna, kašmír a kůže se můžete porozhlédnout i v second-handech.

Foto: archiv firem

Rolák, Kik, 139 Kč. Džíny, H&M, 599 Kč. Náušnice, H&M, 399 Kč. Boty, Deichmann, 699 Kč.

Vyvarujte se vzorů

Není nic špatného na tom, nakupovat v levných řetězcích nebo na různých trzích. Na co si ale dávejte pozor, je oblečení se vzory. Ty působí většinou lacině. Na vině je minimální cena oblečení, kdy výrobci zkrátka nezbývá mnoho prostředků, aby vytvořil jedinečný design. Vyhněte se proto zejména výrazným barevným a zvířecím vzorům. Naopak proužky a decentní tečky jsou v kurzu.

Vyčkejte na slevy 

I nejotřelejší módní expertky vědí, že nakupování za plnou cenu je zbytečnost. Pokud máte počíháno na nějaký dražší kousek, vyčkejte na slevy. Vyplatí se to zejména u bot a kabelek, ale i kabátů a svetrů.

Foto: archiv firem

Svetr, Kik, 279 Kč. Džíny, H&M, 499 Kč. Kabelka, CCC, 489 Kč. Boty, Deichmann, po slevě 349 Kč.

Vyhněte se napodobeninám 

V případě, že si nemůžete dovolit kvalitní kabelku za několik tisíc korun (ani po slevě), nekupujte si ani její napodobeninu, která bude vždy vypadat ještě laciněji, než kolik stála, a okolí to stejně hned pozná.

Reklama

Výběr článků

Načítám