Hlavní obsah

Chcete vypadat stylově, a přitom nezruinovat rodinný rozpočet? Poradíme, jak na to

Novinky, lin

Když jde o oblečení, ženy mají často pocit, že nemají, co na sebe a vyrážejí na zběsilé nákupy. I bez velkých zásahů do rozpočtu přitom můžete vypadat elegantně a šik. Stačí nakupovat s rozmyslem a naučit se fígle, jak si pořídit nesmrtelné kousky za pár drobných. Že je sekáč out? Omyl.

Foto: Profimedia.cz

Nakupování nás občas stojí hodně sil i peněz.

Článek

Nevíte si rady, jak si pořídit i za málo peněz oblečení, které vypadá stylově, nepodléhá trendům a ve skříni se vám neztratí? Poradíme pár triků, bez kterých se neobejdete.

Neutrální barvy a materiály

Co spojuje vaše oblíbené džíny a obyčejné triko? Pohodlí, materiál a neutrální barva. Extravagantní vzory a výrazné barvy se rychle omrzí a ještě k tomu se špatně kombinují. Pořízením si kvalitních kousků v barvách, jako jsoue černá, šedá, modrá, béžová a bílá, se vyvarujete módním faux pas, a navíc se vám budou navzájem skvěle kombinovat.

Vyčkejte na slevy

Máte své oblíbené obchody, ve kterých nakupujete nejčastěji? Zapamatujte si, kdy začínají v daném obchodě slevy, a příští rok už běžte najisto. Uvidíte, že v prvních dnech slev je na výběr mnoho kousků i velikostí, a vy tak pořídíte vaše vysněné kousky za lepší cenu.

Pět základních kousků

Bez ohledu na roční období by vaše skříň měla obsahovat pět kousků oblečení, které se dají považovat za pomyslný základ šatníku. Jedná se o černé jednoduché džíny, pruhované tričko, modré džíny, koženou bundu a klasickou bílou košili na knoflíčky. Všechny tyto kousky by vám měly perfektně sedět a vy se v nich musíte cítit dobře.

Nakupujte s rozumem

Všechny nové kousky, které si hodláte pořídit, byste si měla naučit pořádně odůvodnit. Položte si otázky typu: Hodí se vám to do skříně? Máte nový kousek s čím kombinovat? Vynosíte ho dostatečně? Pokud si na všechny otázky odpovíte kladně, klidně si kousek pořiďte, v opačném případě ho ale nechte viset na ramínku.

Z druhé ruky

Nechce se vám příliš utrácet za oblečení, a přesto něco nosit zkrátka musíte? Vyrazte na nákupy do second handů. Tam se zaměřte na kousky, které jsou kvalitní a nepodepsal se na nich zub času. Ideálními kousky jsou džíny, ze kterých můžete vytvořit kraťasy, nebo kvalitní svetry a kabáty.

Reklama

Související články

Kousky, které se vyplatí koupit ve slevách

Letní výprodeje jsou v plném proudu a mnohé z nás vyrážejí na nákupy. Zaměřte se letos na kvalitní zlevněné kousky, které se vám budou ve skříni vyjímat dlouhá...

Výběr článků

Načítám