Hlavní obsah

Naučte se nakupovat ve výprodejích a ulovte kvalitní kousky za pakatel

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sezónní výprodeje jsou tu a výlohy obchodů lákají zákazníky na zlevněné zboží. Ti se často unáhlují a s vidinou ušetřených peněz kupují oblečení, které ani nepotřebují, nebo se jim dokonce ani tolik nelíbí. Vyzrajte na slevy a naučte se nakupovat s rozvahou jako profesionální nákupčí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kvalita nad kvantitou

Cedule a visačky poutající na slevy v nás evokují pocit lovu. Zkušení nákupčí se ale místo levných „hadříků” zaměřují na oblečení z kvalitních materiálů, které se vyplatí pořídit ve slevách. Mezi takové patří kůže, kašmír, hedvábí, len nebo vlna.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Ideálním úlovkem jsou například kožené boty nebo kalhoty, vlněné kabáty, kašmírové svetříky a šály nebo designérské kabelky, které můžete pořídit i se 70% slevou. Vždy ale platí, že nové oblečení by mělo lehce zapadnout do vašeho šatníku a jít snadno kombinovat.

Udělejte si seznam

Stává se vám, že jdete do obchodu s tím, že se jen tak podíváte, a co nevidět odcházíte obtěžkaná taškami, které přetékají oblečením? Zapomeňte na spontánní nákupy a vytvořte si předem přesný seznam toho, co vám nebo vaší rodině v šatníku chybí. Do obchodů jděte účelně jen proto, co jste si na seznam napsala. Uvidíte, že se vyhnete unáhleným nákupům a vaše kreditní karta vám jistě poděkuje.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Pozor na trendy oblečení

Možná jste v průběhu roku pokukovala po extravagantním trendy oblečení a teď, když ho vidíte ve slevě, si ho konečně chcete pořídit. Nedělejte to.

To, co bylo módní letos, bude stěží v módě i příští rok. Navíc trendy oblečení snáze zapadne na dno skříně, než je tomu u nadčasových kousků.

Nákupy z pohodlí domova

Nesnášíte davy, které se vrhají na poslední kousky zlevněného oblečení? Vyzkoušejte online nákupy. Pokud vám oblečení nebude sedět, můžete ho po určitou dobu vrátit bez udání důvodu.

Foto: Profimedia.cz

Nákupy na internetu

Ideální způsob nákupů pro lenochy, ale i notorické odmítače obchodních center, co říkáte?

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám