Hlavní obsah

Rukávy do zvonu. Retro prvek inspirovaný hitem 70. let znovu získává na oblibě

Novinky, elf

Top či šaty s rozšířenými rukávy jsou in. Tento letitý módní prvek právě zažívá svou renesanci. A s aktuálními trendy si padl do oka jako nikdy předtím. S grácií oživí outfit pro jakoukoli příležitost, v tvarech rukávů se skrývá vášeň i romantika.

Foto: Marciano

Trend velí nafouknout rukávy.

Článek

Nejvíc se zvonům dařilo v 70. letech. Tehdy ovládly nejen nohavice kalhot, ale i rukávy šatů a blůz. Po letech pauzy nyní opět nastupují v plné síle a jsou prostorově ještě výraznější než dřív.

Doslova XXL rozměry vyhlížejí nesmírně efektně a dovedou dodat podmanivou siluetu i outfitu z jednoduchých kousků, ideálními parťáky jsou například pro skinny kalhoty nebo minimalistické střihy šatů s áčkovou linií.

Topy s výraznými rukávy často mívají odhalená ramena, což sílu rozvlněných vzdušných rukávů ještě podtrhuje. Ačkoli je jejich tvary předurčují především jako ideální večírkový prvek, protože jejich rozevlátý střih vynikne hlavně v pohybu - třeba na tanečním parketu -, své místo mají i v každodenním šatníku, doprovázet vás mohou na každém kroku.

Foto: Archiv firem

Foto

S čím si objemově výraznější rukávy nerozumí?

Jednoznačně šetřete na doplňcích. Sáhněte po jednoduché kabelce, ideálně do ruky, šperky volte střídmě a bez jakýchkoli extravagancí. Veškerou pozornost by na sebe měly strhnout právě rukávy.

Doladit je můžete jednoduchými delšími náušnicemi nebo prodlouženým subtilním náhrdelníkem, pokud ale na doplňky pro tentokrát zcela zapomenete, určitě si to nemusíte vyčítat. Dostatek pozornosti máte již dopředu zaručen.

Foto: Archiv firem

foto

Pokud ráda nosíte košile, pořiďte si alespoň jednu v ledově modré barvě, blankytné či baby blue. Přidaná hodnota v podobě rozšířených rukávů z ní vytvoří stěžejní kousek vašeho aktuálního šatníku.

Univerzální světle modrá škála, která sluší všem a je velmi trendy, navíc oživená o žhavý módní detail, ji předurčuje ke kousku, který nebudete chtít ani chvilku nechat zahálet ve skříni.

Jednoduchá barevnost volánům na rukávech sluší. Zkuste blůzy v černobílém provedení ozvláštněné klasickými geometrickými vzory. Působí stroze, ale střihová různorodost z nich dělá středobod jednoduchého chic outfitu.

Foto: Archiv firem

foto

Šaty nemusejí mít jen siluetu kopírující písmeno A. Výraznější pas a rozšířené rukávy – ať už dlouhé, nebo krátké – podtrhují a umocňují jejich nárok na prostor.

Splývavé modely unesou více materiálu, volány mohou mít široký tvar a přitom nepůsobí nabobtnalým dojmem. Naopak pevnější a méně poddajné textilie s výraznější texturou drží tvar a rukávům dodávají na dynamice.

Foto: Archiv firem

foro archiv

Rozšířené rukávy pronikly i do sféry svrchních oděvů. Kabáty, saka či krátké bundy ozvláštní spíše elegantní šatník, jejich fúze s volnočasovými kousky, třeba džínami, ale také nabízí mnoho prostoru pro kombinování, čímž si můžete vytvořit jedinečný a osobitý styl.

Foto: Archiv firem

foro archiv

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám