Hlavní obsah

Růžová je nová černá. Vyberte si odstín, který vám padne

Novinky, elf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K jaru patří oblečení v zářivých barvách. Jednou z nich je milovaná i nenáviděná růžová. Paleta jejích odstínů je ale široká, rozhodně ji tedy nezatracujte. Najděte si mezi odstíny svého favorita, který vás provede prvními slunečnými dny.

Foto: Archiv firem

Škála růžových tónů nabízí mnoho prostoru k tvorbě dokonalého looku (Mohito, COS, Reserved).

Článek

Předchází ji pověst přeslazené barvy, která proslavila především panenku Barbie. Bát se ji zařadit do aktuálního šatníku by ale byla chyba. Škála růžových tónů totiž nabízí mnoho prostoru k tvorbě dokonalého looku.

Dovede se zabydlet v extravagantním i minimalistickém stylu, aniž by z něj příliš čněla. Nosit ji můžete v kombinaci s dalšími pestrými barvami, nebo ji doplnit klasickými neutrály v podobě bílé, černé či šedivé. Módní je i styl tón v tónu a kombinace několika odstínů najednou. Skvěle k sobě ladí třeba několik různě sytých pudrových tónů, nebo výraznější barva doladěná prvky baby pink.

Foto: Archiv firem

Růžová

Pokud si troufáte na ulici doslova zazářit, zamilujete si tzv. signální odstíny. Nepřehlédnutelné tóny růžové vyniknou třeba na jednoduše střiženém jarním plášti, hitem jsou ale i modely s výraznějšími střihovými prvky. Chcete-li jen modelu v neutrálních barvách dodat barevný akcent, sáhněte po jasně růžovém pouzdrovém psaníčku nebo lodičkách.

Pořádnou revoluci v šatníku dovedou vytvořit i méně výrazné, jemné pudrové

Pořádnou revoluci v šatníku dovedou vytvořit i méně výrazné, jemné pudrové a pastelové tóny. Jejich vzájemná kombinace vytvoří neodolatelné modely tón

v tónu, skvěle se ale sladí i s ostatními pastely, krémovými, šedivými nebo bledě modrými.

Velmi zajímavě vypadají v pastelových tónech růžové i drsnější kousky oděvu, třeba motorkářské bundy do pasu se zipy nebo jednoduché kožené či plátěné tenisky. Získáte v nich parťáky pro tvorbu neodolatelného jarního stylu.

Foto: Archiv firem

foto archiv

Kombinace několika blízkých tónů sluší i paletě starorůžových odstínů. Není to sice úplně jednoduchá disciplína, jistě si ji ale brzy osvojíte.

Důležité je kombinovat různé typy materiálů, např. plisé, pleteniny či semiš, jejichž odlišné struktury dovedou každému z tónů dodat potřebnou dynamiku.

Foto: Archiv firem

foto archiv

Odvážnější outfity dovede podtrhnout velmi oblíbená fuchsiová nebo malinová barva. Pokud si nehodláte pořídit celou jarní garderobu, a váš šatník disponuje především konzervativními, ale nestárnoucími kousky, právě sako nebo kabelka v této barvě nabízejí velké možnosti kombinací. Klasickým modelům tak lze dodat nový, aktuálně velmi módní prvek.

Foto: Archiv firem

foto archiv

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám