Hlavní obsah

Sladká módní přehlídka, na které se divákům sbíhaly sliny

Novinky, ema

V belgickém Bruselu se odehrála netradiční módní přehlídka. Na první pohled na modelech člověk neshledal nic výjimečného. Ovšem pokud se podíval pozorněji, zjistil, že nejde o ledajaké šaty. Oblečení totiž bylo ozdobeno jedlou čokoládou a bonbóny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Modelky předváděly šaty zdobené čokoládouVideo: Reuters

 
Článek

Netradiční módní show hostilo belgické hlavní město Brusel. Konal se tam veletrh věnovaný jedné z největších hříšných vášní - čokoládě. Salon du Chocolat proběhl druhý únorový víkend a šlo o velmi sladkou podívanou.

Na výrobě a zdobení modelů se tentokrát nepodíleli špičkoví módní návrháři, nýbrž šikovné ruce cukrářů a čokolatiérů z celého světa. Některé šaty byly ozdobeny také jedinečnou chloubou hostující země, lahodnými belgickými pralinkami, které mohli diváci na přehlídce dokonce sami ochutnat.

Nadčasové modely

Veletrh měl jasné zadání, které znělo Back to the Future (tedy Zpátky do budoucnosti). I proto některé modely vypadaly nadčasově, někdy až intergalakticky. Zdobily je velké i maličké čokoládové ozdoby, někdy byla čokoláda přidělána i na pružinách, aby se co nejvíce zvýraznilo futuristické zadání modelů.

Čokoládové nebyly jen oděvy, sladká čokoláda byla obsažena i v nejrůznějších doplňcích do vlasů, objevily se i čokoládové klobouky či čokoláda zapracovaná do dalších doplňků.

Foto: Profimedia.cz

Divákům se musely sbíhat sliny

Foto: Profimedia.cz

Šaty byly zdobené čokoládou, nechyběly ani čokoládové doplňky

Foto: Profimedia.cz

Modely byly opravdu nadčasové

Salon du Chocolat ale není jen belgickou raritou. Většina z 80 čokolatiérů vystavuje v rámci stejné výstavu své výrobky i v několika dalších světových metropolích, například v Paříži, New Yorku, Tokiu či v Moskvě.

Historie festivalu sahá až do roku 1955, čokoládová móda nevzniká jen pod rukama vyučených cukrářů, ale i uměleckých řezbářů a řemeslníků.

Foto: Profimedia.cz

Modelky házely hostům čokoládu

Foto: Profimedia.cz

Na přehlídce se ukázaly i děti

Foto: Profimedia.cz

V hlavní roli byli tentokrá cukráři

Foto: Profimedia.cz

Modely byly opravdu nadčasové

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám