Hlavní obsah

Inspirace pro nevěsty aneb Trendy svatební šaty tohoto roku

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud zrovna vybíráte svatební šaty, anebo se jen inspirujete do příštích let, zřejmě vás budou zajímat také trendy v této specifické oblasti módy. Ty přinesl takzvaný Bridal Fashion Week. A že se bylo opravdu na co koukat.

Foto: Profimedia.cz

Krajka, odhalená ramena, hluboké výstřihy a bolerka jsou hlavními trendy roku 2017.

Článek

Nejvíce byly na přehlídkovém mole vidět netradiční 3D květinové motivy a zdobení. Romantiku ale místy střídala i erotika, a to v podobě hlubokých výstřihů.

Velmi moderní jsou ale i poloprůsvitné šaty, pod kterými je zřetelně a velmi dobře vidět spodní prádlo. Výjimkou nejsou ani nápadně přezdobené šaty, které kontrastně střídají minimalistické, siluetu kopírující střihy. Kdysi honosné sukně a sukně připomínající šlehačku střídají střízlivé, nepříliš nabírané sukně.

Dráždivá romance

Co se týče celkového zhodnocení svatebních kolekcí, rozhodně je daleko více sexy, než byla v minulých letech. Například hluboké výstřihy do „V“ sahající kolikrát až k pasu představila například Marchesa, Oscar de la Renta, Lela Rose a další.

Designéři nyní povzbuzují nevěsty k tomu, aby odhalily co nejvíce kůže a nebály se experimentovat. Výsledek by měl být elegantní, ale přesto dráždivě sexy. A hlavně něžně svůdný.

Foto: Profimedia.cz

Vede krajka, průsvitnost i hluboké výstřihy

Odhalená ramena

Rozhodně by se nastávající nevěsty letos, nebo v příštích letech měly připravit na to, že budou čím dál častěji vídat trend odhalených ramen. Ten se z běžné fashion módy promítl i do svatebních šatů.

Není to záležitost výlučně jen krajkových modelů, spoléhají se na něj i návrháři, kteří si hrají s lehkými materiály. Většinou jde ale o romantické, zdobné modely.

Foto: Profimedia.cz

Používá se krajka, řasení a v kurzu jsou odhalená ramena.

Živůtky

Dalším trendem jsou bezpochyby živůtky, bolerka a jemné pláštěnky s tříčtvrtečními, nebo dlouhými rukávy. Zpravidla jde o pavučinkovou, tenkou látku, která bývá velmi často i zdobená výšivkami, korálky nebo krajkou.

Foto: Profimedia.cz

Návrháři odhalují nevěstám ramena a oblékají je do odvážných šatů

Pastelové barvy

Nenápadně se do trendů svatebních šatů dostávají i barvy. A to nijak křiklavé. většinou jde o barvy roku 2016, takzvané Pantone odstíny Rose Quartz a Serenity.

Jemně pudrové odstíny a světle modrou ve svých kolekcích představili například Mira Zwillinger, Romona Keveza, Naeem Khan a další.

Foto: Profimedia.cz

Trendy jsou rukávy, i pastelové barvy

Načerpejte další inspiraci

Pokud vás ani jeden z výše uvedených extravagantnějších modelů neoslovil, vsaďte na klasiku doplněnou byť třeba jen o malou vlaštovku trendu. Z široké nabídky návrhářů, ale i svatebních salonů si model na svůj vysněný den vybere jistě každá žena.

Foto: Profimedia.cz

Inspirace pro nevěsty

Foto: Profimedia.cz

Inspirace pro nevěsty

Foto: Profimedia.cz

Trendy budou mašle i retro

Foto: Profimedia.cz

Svatební šaty pro romantičky

Foto: Profimedia.cz

Minimalistické střihy

Foto: Profimedia.cz

V jednoduchosti je krása

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám