Hlavní obsah

Šaty rozhodně neodkládejte, noste je i na podzim

Novinky, Eva Dvořáková

Že se šaty nosí především v létě? Ale co vás nemá. Svou největší popularitu zažívají především na podzim, protože jsou ideální na vrstvení. V horkém počasí je těžké je kombinovat, v chladnějších měsících si ale se stylingem lze krásně pohrát.

Foto: Archiv firmy

Na podzim šaty rozhodně neodkládejte. F&F, 869 Kč

Článek

Elegance při zemi

Nikde není psáno, že k elegantnímu kancelářskému outfitu musí být nutně boty na vysokém jehlovém podpatku. A tak k šatům s límečkem ve stylu Audrey Hepburnové můžete klidně obout elegantní baleríny s černou stuhou.

S botami slaďte blejzr, klidně můžete vínový svršek nahradit černou barvou. K dokonalosti pak už chybí jen elegantní hodinky a kabela.

Foto: Archiv firem

Hodinky, Longines Equestrian Collection, info o ceně u prodejce. Baleríny, Humanic, 1499 Kč. Šaty, reserved, info o ceně v obchodě. Kabelka, Matt&Nat, 4380 Kč. Blejzr Vero Moda, Zoot, 1459 Kč.

Střední stylový stupeň

Pokud k vaší největší módní vášni patří boty na klínovém, nepříliš vysokém podpatku, pak se inspirujte stylem Francouzek. Jak na to? Vezměte k ruce kvalitně střižené šaty končící těsně nad koleny. Neměly by siluetu postavy příliš obepínat, naopak by se měly pod prsy lehce rozšiřovat do zvonu.

Foto: Archiv firem

Klobouk, C&A, 550 Kč. Kabelka, C&A, 550 Kč. Boty, CCC, 1699 Kč. Pončo, C&A, 698 Kč. Šperk na krk, Max&Co, info o ceně v obchodě. Šaty, Orsay, 1199 Kč.

Jasně syté barvě sluší ozdobit krk zajímavým náhrdelníkem, a aby šaty nezanikly, místo saka či bundy volte stylové pončo. Francouzský šarm napodobte navíc ještě bekovkou nebo kloboukem. Do ruky nebo přes rameno vezměte malou kabelku. Může být v temné brčálové, černé, tmavě hnědé, nebo vínové barvě. Světlým pastelovým barvám doplňků se vyhněte. Teplým sytým tónům světlé barvy nesluší.

Vyšší odborný podpatek

Jestliže nemáte problém, co se nošení podpatků týče, ale do vysokých jehlových bot vás nikdo nedostane, pak by tento outfit mohl být přesně pro vás. Základem jsou dlouhé šaty v barvě námořnické modři, které mají pod prsy stahující pásek. Ten lze povolit či utáhnout podle štíhlosti hrudníku.

K takto dlouhé sukni, která může opticky postavu zkracovat, jednoznačně patří právě podpatky, které přidají pár centimetrů k dobru.

Foto: Archiv firem

Kabelka, Van Graaf, 2999 Kč. Kabát, Van Graaf, 8299 Kč. Prsteny, Pandora, info o ceně v obchodě. Boty, Humanic, 3699 Kč. Šaty, COS, 3800 Kč.

Namísto klasických volte trendy nízké kozačky, které kombinují jak modrou, tak i šedou a černou barvu, což vám dá možnost do outfitu vnést více odstínů. Šedou a černou zužitkujte na kabátu, kde se střídají tmavé se světle šedými odstíny, a černý kožíšek dejte okolo krku.

Aby outfit nepůsobil příliš usedle, rozbijte barvy originálními a barevnými doplňky. Například barevnými prstýnky a sytě oranžovou kabelkou.

Na vysoké noze

V případě, že vás čeká párty, kde jsou vysoké jehlové podpatky samozřejmostí, vsaďte právě na tento typ bot a podle nejposlednějších trendů vyberte model se zavazováním okolo kotníku. Tento detail upoutá pozornost všech přítomných dam i pánů.

O daleko větší pozornost se ale postarají rudě namalované rty a perfektně vykreslené obočí, rozjasněné třpytivou tužkou.

Foto: Archiv firem

Duo tužka na obočí s rozjasňovačem, Jafra Cosmetics, 340 Kč. Rtěnka, Jafra Cosmetics, 350 Kč. Lodičky, Humanic, 2499 Kč. Šaty, Karen Millen, info o ceně v butiku. Sáčko, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Psaníčko, Tally Weijl, Zoot, 279 Kč.

Svršek volte v army stylu, který se ke kombinaci černé a šedé na šatech velmi hodí. S líčením to nepřehánějte, stačí výrazné rty a dokonalé obočí, na oči pak jen stačí nanést trochu řasenky.

Co se týče kabelky, volte malé psaníčko do ruky. Klidně může nést i vtipný vzkaz. Na okázalou párty se ale rozhodně hodí kvalitní malá kožená kabelka do ruky.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám