Hlavní obsah

Boty, které nesmí chybět na jaře v botníku

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv je počasí jaru ještě trochu vzdálené, módní řetězce již spustily prodej jarních a letních kolekcí. Proto není na co čekat a pomalu a jistě se můžeme začít ohlížet po trendech, které obchody nabízejí.

Foto: Profimedia.cz

Trendy botou letošního jara budou mimo jiné i lodičky na nízkém podpatku à la 50. léta.

Článek

Letos by vám v botníku rozhodně neměly chybět tři základní modely bot. Ty se nejčastěji objevovaly v kolekcích módních návrhářů zvučných jmen. Nosily je ale i blogerky a celebrity na celém světě.

Kotníkové kozačky na širokém podpatku

Jako první trendy obuv jsou kotníkové kozačky. Ovšem pozor. Plochou podrážku střídá podpatek, a to aspoň třícentimetrový. Špička je zakulacená a boty končí buď pod, nebo nad kotníkem. Nejčastějším typem jsou kozačky natahovací, tedy bez postranního zipu.

Podpatek by neměl být jehlový, naopak. Trendy je mohutnější podpěra. Tento typ boty se hodí jak k úzkým a rovným kalhotám, tak k sukním a šatům. Nižší modely zaslouží pozornost džínových kalhot.

Foto: Archiv firem

1. Humanic, 2299 Kč. 2. Marks&Spencer, 2599 Kč. 3. Marks&Spencer, 2599 Kč.

Vznešené mokasíny

Mokasíny už dávno nejsou výsadou pánských botníků. Nosí je i ženy. Většinou jsou součástí pánského stylu, nejvíce si proto rozumí s kalhotami kancelářského typu, anebo úzkými střihy. Skvěle se hodí ke kancelářskému stylu a jistě by je neměly přehlédnout ty ženy, kterým nedělají dobře lodičky.

Mokasíny totiž snadno sekundují vysokým jehlám, a rozhodně je v mnoha případech mohou nahradit. A to jak v kanceláři, tak na večírku, či při slavnostních událostech. Fantazii se meze nekladou.

Foto: Archiv firem

1. H&M, 949 Kč. 2. Aldo, Zoot, 1679 Kč. 3. Baťa, 2199 Kč.

Moderní lodičky i hravé retro

Jak vypadají trendy lodičky letošního roku? Rozhodně by neměly odhalovat víc, než je zdrávo. Jaro navíc obnažené kůži nesvědčí, a to díky nízkým teplotám, proto by měla být samozřejmostí uzavřená špička i pata. Letos společně s retro módním trendem 70. let, pofrčí lodičky na nízkém podpatku à la 50. léta.

Chybu ale neuděláte, pokud se zamilujete do extravagantního vázání, zdobení na nártech nebo metalických barev. Velmi žensky a elegantně působí nejrůznější varianty pásků přes nárt, ale i vysoké šněrování.

Foto: Archiv firem

1. Marks&Spencer, 1099 Kč. 2. Marks&Spencer, 1899 Kč. 3. Baťa, 1399 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám