Hlavní obsah

Prošívané bundy pro milovnice sportovního stylu

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud milujete sportovní styl, jistě jste zaznamenali, že se to v obchodech, ale i ulicích prošívanou módou jen hemží. Prošívané bundy se podle typu hodí jak na hory, tak i do klasického městského stylu.

Foto: Profimedia.cz

Prošívané bundy jsou skvělým společníkem do mrazivého dne. Hodí se jak do města, tak i na hory.

Článek

I prošívaná péřová bunda může vypadat elegantně. Stačí vybrat kousek kvalitního střihu, který postavu pěkně vytvaruje a zároveň schová její nedostatky. Nejtypičtější barvou, ve které se tyto bundy a kabátky vyrábějí, je černá. Je samozřejmě nejuniverzálnější, nejslušivější a nejvíce lichotivá i těm ženám, které nebyly obdařené postavou modelky.

Černé klasice sluší kvalita

Nicméně je správné vyvrátit tvrzení, že boubelky by se takového střihu a typu bundy měly vyvarovat. Naopak. Nosit jej mohou, jen by se měly zaměřit na to, aby prošívání nebylo příliš mohutné a výrazné. Obecně vzato stačí zainvestovat do dražších kousků, které drží módní standardy a nikdo se nemusí bát, že ve výsledku bude v prošívané bundě vypadat nelichotivě.

Foto: Archiv firem

Zleva: Tamsin London, 2910 Kč. Bershka, 1999 Kč. H&M, 1799 Kč.

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 999 Kč. Bonrpix, 1499 Kč. Mango, 1999 Kč.

Hnědá, khaki a šedá

Aktuální a bez problémů k dostání jsou i další, ve své podstatě neutrální barvy. Hnědá, béžová, ale i šedá jsou běžně k vidění v ulicích, ovšem masově se promítají především na vlněných kabátech. Není ale nejmenší důvod obávat se obléknout prošívaný svršek v některé z těchto velmi tradičních barev.

Hnědá si rozumí především s tmavými outfity, nemusíte se bát sladit ji například s mikinou s potiskem. Čeho se ovšem vyvarujte, jsou kombinace se světlými barvami, především se světlou džínovinou.

Odstíny khaki a šedá si naopak se světlými barvami rozumí. Zaexperimentujte proto s bílou, světle modrou nebo s pastely.

Foto: Archiv firem

Zleva: Světle hnědá bunda, 599 Kč. Tmavě hnědá bunda, 999 Kč. Šedá péřovka, 6499 Kč. Vše Mango.

Foto: Archiv firem

1. Roxy, 4550 Kč. 2. Lindex, 1299 Kč. 3. Roxy, 7390 Kč.

Foto: Archiv firem

Zleva: Bershka, 4199 Kč. Tamsin London, 2858 Kč. Zara, 1799 Kč.

Vybočte z davu v barvách

Je vaší srdeční záležitostí královská modrá? Nebojte se to demonstrovat i prostřednictvím módy. Pořiďte si do šatníku klasický péřový kabát v áčkovém střihu, na kterém oceníte především délku až po kolena.

Velmi moderní jsou i bundičky v jezdeckém střihu se zlatými detaily. Tento typ bundy se hodí ke sportovnímu stylu a k teniskám, obléci ji ale můžete i ke kozačkám či jiným botám na podpatku a ke kancelářskému outfitu.

Elegantní a praktické jsou i modely s elastickým páskem v pase a praktickým stojáčkem, který ochrání krk před prochladnutím.

Pro milovníky extravagance a netradičních barev výrobci přicházejí se sportovnějšími střihy a výraznými barvami. Můžete tak vybrat třeba model s puntíky, bundu v moderní trendy barvě marsala, anebo být nepřehlédnutelní v křiklavě tyrkysové. Takové modely jsou určené především k zimním radovánkám a na hory se hodí daleko více než do města.

Foto: Archiv firem

1. Bonprix, 1299 Kč. 2. Lindex, 1799 Kč. 3. Bonprix, 1149 Kč.

Foto: Archiv firem

1. Roxy, 2650 Kč. 2. Bonprix, 749 Kč. 3. Roxy, 2390 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Roláky aneb až po krk v teple

Roláky sluší ženám bez ohledu na věk, figuru i styl. Zalíbení v těchto praktických střizích našla ikona a sex symbol Marilyn Monroe. Ta roláky, které byly až...

Jak nosit šály a šátky

Šály a šátky mají nejenom tu funkci, že v chladném počasí zahřejí a ochrání krk a dekolt před prochladnutím. Mohou být také velmi stylovým, nadčasovým...

Při výběru kozaček se řiďte typem postavy

Vysoké boty nad nebo pod kolena jsou každoročním evergreenem. Na podzim a v zimě je obouvá největší procento žen. Dá se také říci, že tento typ bot je, co se...

Výběr článků

Načítám