Hlavní obsah

Valentýnská květinová inspirace

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženy květiny milují a radost či vyznání lásky skrz ně téměř vždy ocení. Oslava svatého Valentýna k tomu doslova vybízí. Podívejte se s námi na aktuální květinové trendy. Dávno již není pravdou, že k Valentýnu patří jen červená barva, spíše naopak. Tato barva je již na ústupu.

Foto: Profimedia.cz

Oslava svatého Valentýna přímo vybízí k vyznání lásky skrz květiny.

Článek

Prim letos hraje barva růžová, až poté červená a na popularitě získává fialová. V řeči barev se tak v tomto roce snoubí krása, něžnost a nevinnost růžové s věrností fialové. Kromě růží se pak ve vazbách objeví zejména germíny a orchideje, ale také oblíbené jarní květiny jako tulipány či frézie.

Foto: Belles Fleurs

Angele - červená a růžová barva. Květy růží a minigerber naaranžovaných do tvaru srdce. To vše může být symbolem lásky vůči někomu, na kom vám tolik záleží.

Foto: Belles Fleurs

Claribel - kytice z růžových, fialových a bílých frézií působí něžně a velmi romanticky.

Foto: Belles Fleurs

Tulipe - potěšte svou drahou polovičku nežnou kyticí, vázanou z bílých, růžových a červených tulipánů. Kytice je vázána ve vodním balení, které prakticky nahrazuje vázu. Při dlouhém převozu se tak nemusíte bát o její uvadnutí.

Foto: Belles Fleurs

Allison - kombinace růžových květů orchideje a světlejší organzy - to je dokonalá něžnost. Vše je podtrženo zeleným beargrassem, který celému aranžmá dodává hloubku.

Foto: Belles Fleurs

Neobyčejné spojení růžových růží, fialových frézií a svěží zeleně - to vše je naše nová kytice Fabienne.

Stabilizované kytičky vydrží i dva roky

Chcete-li vaší polovičce udělat radost květinou, která vydrží, sáhněte po stabilizované. Svou čerstvost si zachová minimálně dva roky, neopadá a navíc ji nemusíte zalévat. Dlouhověkost zajišťuje tekutá směs s glycerinem, kterou je čerstvá růže napuštěna. Při tomto procesu, který trvá 3 – 7 dní, může dojít i ke ztrátě barvy. Ta je pak nahrazována pomocí potravinářského barviva. Následně jsou rostliny omyty a uskladněny po několik dní v sušárně.

Foto: originalni-zahrada.cz

Stabilizované růže vypadají opravdu jako živé.

Foto: originalni-zahrada.cz
Foto: originalni-zahrada.cz

Květiny k nakousnutí ocení jak ženy, tak muži

V posledních letech jsou stále populárnější i jedlé květiny. Zejména milovníci  ovoce a čokolády si přijdou na své. Krása se zde snoubí s dokonalou chutí, což může zapůsobit jako ta nejlepší afrodiziaka.

Foto: frutiko.cz

Kytice růží, květina z čerstvého ovoce a čokolády, která v sobě skrývá dokonalé spojení - květina,růže a čokoláda. Je vytvořena z čerstvých banánů v bílé a barevné čokoládě a jahod zdobených čokoládou a kokosem.

Foto: frutiko.cz

Ovocná kytice je vytvořena z ananasových srdíček, čerstvých jahod v kvalitní belgické čokoládě a sladkých hroznů.

Foto: frutiko.cz

Jedlé kytice potěší dvojnásobně.

Symbolika květin podle floristy Zbyňka Rulíška

Růže - už od antiky symbolizují lásku, vášeň či žárlivost. Protože není růže bez trnů a lásky bez bolesti.

Germína - gerbery jsou nositelkami upřímných zpráv. Darováním gerber dáváte najevo, že s obdarovaným jednáte narovinu a nic neskrýváte.

Orchidej - symbolizuje smyslnost, důvěru, úctu a věrnost. Pokud tedy chcete obdarovat svoji životní partnerku, je orchidej tou správnou volbou. Když však darujete orchidej dívce, po které toužíte, pokládáte ji tuto otázku: „Je možné obměkčit tvé srdce?“

Frézie - jsou symbolem naděje a bojovnosti. Obdarujte tak fréziemi někoho, kdo právě ztrácí sílu a chuť bojovat. Frézie povzbudí organismus a dodá potřebnou odvahu.

Limonium (Statice) - symbolizuje vzpomínku a trvalou krásu. Chcete dát své dívce najevo, že na ni myslíte a budete jí zbožňovat vždy a za jakýchkoliv okolností? Tak doplňte červenou či růžovou kytici o neobvykle krásné fialové limonium.

Význam barev u květin
bílá – nevinnost a čistota srdce, upřímnost
černá – smutek, moudrost a důvěra
červená – stydlivost, láska, horoucnost, vášeň, síla, sláva
fialová – věrnost, vážnost, rozvážnost
modrá – krása a vytrvalost, věrnost a nešťastná láska
růžová – mladost, láska, romantika, zdraví
zelená – naděje, žádost, štědrost, nový život, plodnost
žlutá – prospěch v lásce, ale i žárlivost a nenávist
oranžová – teplo, bohatství, hojnost

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám