Hlavní obsah

Barevný doplněk, který se hodí do každého ročního období

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věděli jste, že nejdražší lak na nehty stojí pět miliónů korun? Určitě se s ním nadělá hodně parády, protože obsahuje 267 drobných černých diamantů. Před dvěma lety byl uveden na trh. Jaká byla úspěšnost prodeje a jestli se ještě prodává, je ale ve hvězdách.

Foto: Profimedia.cz

Barevné nehty nosí ženy hlavně v létě.

Článek

Ruce by měly být pro každého pečlivou vizitkou. Kromě zimy, kdy v chladném počasí oblékáme rukavice, je ukazujeme takřka nepřetržitě. Co se mužů týče, ti se sice o ruce, potažmo o nehty příliš starat nemusí, ovšem je žádoucí, aby i jejich ruce byly pěstěné, nehty na krátko střižené a bez záděr.

Snad největším prohřeškem je kousání nehtů a nehtové kůžičky, které doprovází všem určitě dobře známé záděry a bolestivé drobné ranky. I takovýmto zlozvykům, které si většinou přinášíme z dětství, se ale dá v dospělosti předejít a odnaučit se je.

Nezapomínejte na péči před lakováním

V lékárnách, ale i na internetu seženete speciální laky na nehty, které díky své hořké pachuti donutí většinu lidí s okusováním přestat. Také díky svému složení posilňují nehtové lůžko a zajišťují růst nehtů.

„Ošetřené ruce a pěstěné nehty jsou ozdobou každé ženy a nemilosrdně prozrazují věk a péči, kterou jim věnujeme,” zní z úst odborníků značky Dermacol. Proto nezapomínejte na výživné hydratační krémy, které pokožce na rukou dodají potřebnou výživu a zabraňují tak jejímu popraskání.

Foto: Archiv firem

Regenerační krém na suché a a zničené ruce, Bioderma 119 Kč. Omlazující krém na ruce s Q10 plus, NIVEA 90 Kč. Zjemňující krém na ruce. Omlazujici krem na ruce Q10 plus 90 Kč. Kapičky na urychlení schnutí laku na nehty, obojí Sally Hansen, info o ceně v

Aby lak co nejdéle vydržel

Dámy, máte problém, že vám nalakované nehty vydrží jen pár hodin, nebo sotva dva dny? Možná děláte chybu v postupu při jejich zkrášlování. „Aby lak vydržel co nejdéle, měly bychom dodržovat určité zásady. Za prvé je důležité nehet odmastit, k tomu stačí obyčejné mýdlo a ruce si umýt, kůžičku okolo nehtu při té příležitosti přejeďte obyčejným kartáčkem na nehty,” radí manikérka značky Sally Hansen, Janka Kyselicová.

Dále doporučuje, aby se ženy vyvarovaly lakování kůžičky, tu je nejlepší před lakováním jemně zastrčit pomocí pomerančového dřívka. „Raději použijte více tenkých vrstev, než jednu silnou,” radí Kyselicová.

Nejvhodnější jsou také laky s plochým štětcem. Na závěr je samozřejmě téměř nutností aplikovat vrchní lak, nejlépe takový, který urychlí schnutí. „Podle potřeby po pár dnech nehty přelakujte průhledných vrchním lakem.”

Pro klasickou manikúru

Foto: Archiv firem

Milovnice luxusu potěší syté barvy laků značky Michael Kors, 580 Kč. Sladce růžový lak, Clinique 400 Kč. Zářivý lak na nehty, Yves Rocher 219 Kč. Oranžový v retro lahvičče, Lollipops 319Kč.

Foto: Archiv firem

Dlouhotrvající lak na nehty, The One Oriflame 149 Kč. Clinique, Hi Sweetie 400 Kč. Moje, odstín Orchidea 50 Kč. Max Factor Glossfinity 214Kč. Rudý lak Pure Color od Estée Lauder 620Kč.

Foto: Archiv firem

Perlěťový lak na nehty, Mavala 169Kč. Lak s vysoce krycím efektem, Dermacol 79 Kč. Giordani Gold, Oriflame 179 Kč. S lesklým efektem v pastelové růžové, Oriflame 109 Kč.

Výrazné barvy a nové trendy

Foto: Archiv firem

Malé lahvičky laků na nehty, Yves Rocher 59 Kč. Dlouhotrvající sada The ONE 149 Kč. S gelovým efektem Avon gel finish, 159 Kč.

Foto: Archiv firem

Lak na nehty s matným efektem, značka MOJE 50 Kč. Chcete aby vaše nehty vypadaly jako pocukrované? Zkuste Gabriella Salvete Sugar Enamel za 89 kč. Na nehtech si můžete pomocího speciální barvy vytvořit i měnící se obrazce, Lak na nehty Contrast Coral, AVO

Foto: Archiv firem

Povrchový lak na nehty se třpytivým efektem, AVON. Pískový lak na nehty, MOJE 50 Kč. Zlatý s metalickým efektem, AVON. S třpytkami Stars a Glitter Enamel od Gabriella Salvete, obojí 89 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám