Hlavní obsah

Podpatky aneb život na vysoké noze

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou za čas to potřebuje každá z nás. Hodit se do gala, udělat si perfektní make-up, vyfoukat si vlasy a dokonale sladit oblečení. Poslední krok k dokonalosti? Vysoké boty na podpatku. I když podpatek nemusí být vždy extra vysoký, abyste vypadala skvěle. Každopádně tato nesmrtelná bota umí dodat nejen pár centimetrů navíc, ale i větší sebevědomí.

Foto: Profimedia.cz

Podpatky alespoň několikrát za život obuje každá žena.

Článek

Někdo bez nich nemůže být, jiný se jim zase obloukem vyhýbá. Pravdou je, že boty na podpatku nejsou pro nohy úplně to nejlepší, ale co je horší, ne každá žena na nich umí chodit. A i když se o to pokouší, ne vždy je to lichotivý pohled. Každopádně i chůze na podpatcích není žádná věda a s trochou trpělivosti se dá relativně rychle naučit.

Pokud není vaší povinností nosit boty na podpatku do práce, ale občas je rády obouváte na společenské akce, děláte pro své nohy velkou službu. Pravidelné a hlavně dlouhodobé nošení vysokých podpatků totiž vede k deformaci nožní klenby, hrozí bolesti kolen, kyčlí i zad. Odborníci se ale shodují, že krátkodobé a občasné obutí bot na podpatku ničemu neuškodí. Proto všeho s mírou.

Černá klasika

Baví vás klasika? Zvolte černé lodičky nebo sandálky na podpatku s otevřenou špičkou. Pokud ale budete ukazovat nohy, nikdy nezapomeňte na precizní pedikúru. Špinavé, dlouhé nebo žluté nehty vypadají odpudivě a považují se za velké společenské faux pas.

Foto: Archiv firem

1) Asos. 2) CCC 699 Kč. 3) Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. 4) Deichmann 699 Kč. 5) H&M 599 Kč. 6) New Yorker 529 Kč. 7) Zara 999 Kč. 8) Mango 1099 Kč. 9) Topshop, info o ceně v obchodě.

Něžně, ale běžně

Do kanceláře nepatří jen černá. Na občasné nošení klidně obujte jemně hnědé, bílé, nebo lososové odstíny. V kombinaci s kostýmkem vypadají svěže a nepůsobí tak formálním dojmem jako boty černé.

Foto: Archiv firem

1)F&F 569 Kč. 2) CCC 699 Kč. 3) Reserved, info o cene v obchodě. 4) Deichmann 449 Kč. 5) Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. 6) Zoot 1299 Kč. 7) F&F 569 Kč. 8) Mango 699 Kč. 9) Zoot 1299 Kč.

Rozpustile zábavné

Spoustu legrace si užijete s podpatky v barvě žvýkaček. Rozsvítí jednoduchý bílý, béžový nebo černý outfit a nic už pak nebude působit tak fádně, jak se na první pohled zdálo. Zkuste barevné boty sladit třeba s lakem na nehty nebo náušnicemi. Úspěch zaručen!

Foto: Archiv firem

1) Deichmann 699 Kč. 2) & 3) Karen Millen, info o ceně v obchodě. 4) Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. 5) & 6) Topshop info o ceně v obchodě. 7) Zara 1299 Kč. 8) Zara 1299 Kč. 9) Asos.

 Divoká extravagance

Narozeninová oslava nebo firemní večírek je ideální příležitostí, jak „vyvést” na noze nějakou extravaganci. Aktuální jsou podpatky s průřezy či vázáním na nártu. Chybu ale neuděláte ani s metalickými barvami, třpytkami nebo zvířecími potisky.

Foto: Archiv firem

1)Zara 1299 Kč. 2) Zara 1299 Kč. 3) Asos. 4) New Yorker 799 Kč. 5) Reserved, info o ceně v obchodě. 6) Topshop, info o ceně v obchodě. 7) Mango 849 Kč. 8) Mango 899 Kč. 9) Karen Millen, info o ceně v obchodě.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám