Hlavní obsah

Parfémy s citrusovou vůní vám pomohou omládnout

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spousta z nás má příjemný odér spojený se situacemi, známými lidmi a kolikrát se může stát, že vám parfém nebo vůně může připomenout i konkrétní událost. Téměř každý parfém používá, a také jej během života několikrát změní. Jak vybrat parfém, který bude sedět vašemu věku?

Foto: Profimedia.cz

I když nám několik let vyhovuje stále jedna a ta samá vůně, není občas na škodu parfémy vyměnit.

Článek

I když nám několik let vyhovuje stále jedna a ta samá vůně, není občas na škodu parfémy vyměnit. Nový flakon může probudit vaše smysly. Většina žen mění parfémy podle různých příležitostí, kdežto muži se rádi drží jedné osvědčené vůně. Dámy ale častokrát dělají při výběru chybu, že podléhají módní vlně nejen v módě, ale i v kosmetice. Přesvědčení, že mladistvá vůně oblíbená teenagerkami ubere pár vrásek a let, je většinou úplně scestné.

Je známo, že citrusové parfémy jsou velmi osvěžující a dokážou nabít energií a elánem. Studie z Chicaga dokonce uvádí, že ženy, které nosí parfémy s grepovým extraktem, byly muži vnímány až o šest let mladší.

A protože je předvánoční čas, můžete parfém věnovat i pod stromeček. Jenom pozor na výběr. Průzkum, nedávno uveřejněný deníkem Daily Mail, ukázal, že levný parfém je na žebříčku nejvíce nechtěných dárků na druhém místě.

Foto: archiv firmy

Svěží citrusová parfémovaná voda z růžového grepfruitu, prodává The Body Shop

Foto: archiv firmy

Sladce citrusová vůně, Elizabeth Arden Untold, prodává Parfums.cz

Foto: archiv firmy

Unisex grepfruitový parfém, Jo Malone, Grapefruit Cologne. Seženete na jomalone.co.uk

Jak se v nich vyznat

Nerozumíte názvům, nevíte pořádně, co je toaletní nebo parfemovaná voda? „Parfém obsahuje až 30 % vonné extrakce, parfémová voda neboli Eu de Parfum má až 15 %, toaletní voda (Eu de Toillete) obsahuje 4 až 8 % a nejjemnější složení má kolínská voda, ta má pouze 3 až 5 %. V letním období je nejlepší toaletní voda nebo kolínská. V zimě se nemusíte bát parfémových vůní. Silný parfém se hodí spíše pro slavnostní chvíle. Není vhodný pro každodenní používání,“ říká Karel Brožek z parfemy.cz

Navonět a slíbat

Coco Channel jednou prohlásila, že žena by si měla parfém nanášet na místa, kde by chtěla být políbená. „Nejlepší místa jsou ale ta, kde pulsuje krev, tzn. tam, kde je pokožka nejteplejší, takže se vůně může dobře rozvinout. Nanášejte za ušní boltce, zápěstí nebo u loketního důlku. Voňavku si dávejte vždy před tím, než se obléknete, zabráníte tím nepříjemným flekům,“ dodává Brožek. Vůně pak skladujte na suchém místě, nejlépe tak, aby se vyhnuly slunečním paprskům. Teplota by neměla překračovat dvacet stupňů a její životnost bývá po prvním použití většinou půl roku.

Tip: Ty nejlepší ceny vůní naleznete na srovnávači cen Zboží.cz.

Foto: archiv firmy

Parfémovaná květinová voda s rozprašovačem, Chloé Chloé. Seženete na parfemy.cz

Foto: archiv firmy

Opojná orientální vůně s nádechem ovoce, Calvin Klein Euphoria. Na zbozi.cz seženete od 550 Kč.

Foto: archiv firmy

Ikonická vůně J'adore od Diora patří k jednomu z neprodávanějších a nejoblíbenějších parfémům vůbec, zbozi.cz od 1157 Kč

Foto: archiv firmy

Toaletní voda s rozprašovačem složená z magnólie, lotosu a pivoňky je pro ženy, které si zamilovaly květinové vůně. Seženete na parfemy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám