Hlavní obsah

Účinné kosmetické rady za málo peněz

Novinky, Filip Šára

Syrová vejce a pivo na vlasy, kávové granule na celulitidu, pytlíčky s čajem či okurka proti vráskám a kruhům pod očima... Ke kráse stačí opravdu málo, přesto ženy utrácí neuvěřitelné částky za zázračné produkty a kosmetické výkony.

Foto: Profimedia.cz

Zoufalé hledání věčného mládí není potřeba.

Článek

Dle britského průzkumu zveřejněného na webu Daily Mail považuje pětina respondentek ženy, jež kvůli „věčnému mládí” podstupují nejrůznější kosmetické i chirurgické zákroky, za ztracené případy, které mají více peněz než rozumu.

K udržení mladistvého vzhledu přitom stačí dodržovat zdravý jídelníček (jíst hodně brokolice a tučné ryby), dopřávat si dostatek spánku a radovat se byť jen z maličkostí.

Zoufalé hledání věčného mládí tedy není potřeba. To nejdůležitější ženy obvykle naleznou v kuchyni. Drahé krémy, pleťové vody a vše další se dají nahradit něčím daleko přirozenějším.

Tření kávových granulí na stehnech proti celulitidě, jedlá soda na bělení zubů patří mezi nejzajímavější tajemství ženské krásy. Tak jako oplachování vlasů pivem, vaječným žloutkem, octem nebo vývarem z kopřiv k docílení jejich lesku.

Bezmyšlenkovitě neexperimentovat

Některé ženy preferují to, co dobře znají (a co je již léty prověřené), jiné se snaží vyhledávat roztodivné inovace. Mnohé nápady skutečně působí bizarně, např. aplikace jahod na obličej z důvodu zakrytí pih. Nebo dokonce spaní výhradně na zádech, aby se na obličeji netvořily vrásky. Konzumace tučných ryb a pití hodně vody, mléka a džusu už působí přece jen konvenčněji.

Jedna osoba má pocit, že nechce nic, jiná své potřeby tlačí do úplných extrémů. Rada zní: raději jednoduchý zdravý životní styl než nějaké experimentální výstřelky, natož na plastické chirurgii. O svou pleť pečujte samy.

Reklama

Související témata:

Související články

Akné – nepřítel teenagerů i dospělých

Akné je chronické zánětlivé onemocnění mazových žláz a chlupových vývodů, které se objevuje u většiny jedinců s příchodem puberty. Období maximálního výskytu...

Výběr článků

Načítám