Hlavní obsah

Knihy, které ženy potěší nejen o dovolené

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne každý si najde během roku na čtení knih tolik času, jak by si přál. V čase dovolených tak dohání, co se dá. Zvlášť, když má možnost se na chvíli zastavit, o nic se nestarat a veškerou svou mysl věnovat obsahu knihy. Připravili jsme pro vás přehled nejnovějších knih, u kterých si odpočinete, pročistíte hlavu a možná i naleznete motivaci a odhodlání k životním změnám či k dosahování vysněných cílů.

Foto: Profimedia.cz

Kniha k dovolené jednoduše patří.

Článek

A. J. Molloy: Jmenuji se X – Láska, co spaluje. Touha, co ničí

Foto: Fragment

Dvaadvacetiletá americká studentka Alex (pro přátele X) přijíždí do Neapole, kde chce získat pro svou práci podklady o italské mafii. Hned první večer se v luxusní kavárně setká s elegantním mužem, který jí naprosto učaruje. Marc Roscarrick - potomek šlechtického rodu - je přátelský, pohledný, inteligentní a neuvěřitelně přitažlivý. Kolem něj se však vznáší aura záhadnosti. Atraktivní muž v X probudí dosud nepoznanou touhu. Jeho tajemství je ale pro dívku šokující.

Vztah X s Marcem je možný pouze za jeho podmínek. Dokáže se X vzdát svých přání a podřídit se? Své touze, ohromující přitažlivosti a erotickým tajemstvím, která ji děsí a vzrušují zároveň?

Tess Stimson: Kdo miluje nejvíc

Foto: Nakladatelství Domino

Některé ženy zvládnou všechno. Až na pár věcí... těch nejdůležitějších. Clare Eliasová od začátku těhotenství ani na vteřinu nepochybovala, že bude dobrou matkou. Vždycky přece všechno zvládla: je majitelkou prosperující sítě květinových síní, má hezkého (a o deset let mladšího) manžela Marka, který je jí po všech stránkách oporou. Clare se zkrátka vždy vydařilo vše, na co sáhla. Proč by se tudíž měla obávat něčeho tak přirozeného, jako je mateřství.

Pak ale dvojčata přijdou na svět a Clare najednou zjišťuje, že nezvládá vůbec nic. Zoufale sedí na posteli a snaží se nevnímat, že má kruhy pod očima, neumyté vlasy a pobryndané tričko. Odjakživa tvrdila, že chůva nikdy nepřekročí práh jejího domu, ale teď ví, že pokud nevyhledá pomoc, zhroutí se.

A tak do života Eliasových vstoupí mladá a půvabná Jenna, která péči o děti zvládá s profesionální nonšalancí. Její příchod však nepřinese pouze příjemné změny: Marc se najednou začne chovat odtažitě, pak vážně onemocní jedno z dětí… a následná smršť událostí postaví Clare – a vlastně i Jennu – do situace, v níž by se nechtěla ocitnout žádná žena na světě.

Nancy Martin: Diamanty nosí smrt (také jako e-book)

Foto: Nakladatelství Fragment

Mladá reportérka z vyšších kruhů Nora Blackbirdová si stále není jistá svými city k Michaelovi. Pozvání na večírek k dávné školní lásce Flandersovi jí v ujasnění rozhodně nepomůže. Ráno po party je nalezena Flandersova žena Laura mrtvá. Policie podezírá manžela, Nora věří v jeho nevinu. Když se navíc dozví o pověsti Laury, která je známá jako zlodějka šperků, pouští se do pátrání na vlastní pěst. Podaří se Noře očistit jméno přítele a odhalit skutečného vraha?

Alena Jakoubková: Můžeš-li se vdát dnes, neodkládej to na zítřek

Foto: Moba

Pan Božský vstoupil do Aliciina života rychlostí i délkou jednoho zablýsknutí pořádné letní bouřky – ale i těch pár minut dokázal využít k tomu, aby jí jednou provždycky život naprosto změnil. Jak rychle se objevil, tak rychle i zmizel... Osmnáctiletou Alicii zanechal vyděšenou, bez iluzí a – těhotnou. Co může od života očekávat svobodná matka, která navíc studuje na vysoké?

Manuela Martini: Výkřik do tmy

Foto: Fragment

Franziska se vrací na místo, kde před rokem zemřel za nevyjasněných okolností její přítel. Všichni jsou přesvědčeni, že vrahem je Franziska, která si z osudného večera vůbec nic nepamatuje. Musí si vzpomenout, odhalit, co se tehdy opravu stalo. Proč jí v tom ale někteří brání? Při hledání pravdy se sama ocitá v nebezpečí... Co když se všechno odehrálo úplně jinak?

Luboš Y. Koláček: Božská královna prokletých adamitů

Foto: Moba

Příběh mladičké šlechtičny Marie, jejíž rodinu vyvraždili husité. Marie se rozhodne pomstít, a proto vstoupí do táborské komunity. Než však stačí probodnout hejtmana Žižku, jehož tvář jí utkvěla v paměti, zadrží ji kovář Rohan ….

Monika Peetzová: Sedm dní bez

Foto: HOST

Úterní ženy se odjíždějí postit. Pět rozdílných přítelkyň má společný cíl. Heslo dne zní: zpomalit, pročistit se, zhubnout. Na svůj každoroční výlet se vydávají do osaměle ležícího hradního hotelu Achenkirch. Čeká je sedm dní bez rozptylování. Bez telefonu a internetu, bez mužů a rodinných povinností, bez pracovních závazků. Ale bohužel i sedm dní bez jídla. Teoreticky.

Mučivý hlad, přísná pravidla a dovezené problémy zapříčiňují stále nové tajnosti a ohrožují úspěch terapie. Místo relaxace dochází k nedorozuměním, hádkám a bezesným nocím. Ovšem před nejtěžší zkouškou stojí Eva. Za masivní hradní zdi se vydává hledat svého neznámého otce. Zjistí, že některá tajemství by raději neměla nikdy vyjít na světlo…

Dagmar Dandová: Deník šílené novinářky

Foto: Nakladatelství Brána

Humoristická knížka o mladé dívce, která přichází po škole do redakce, pomalu proniká do novinářského světa a zjišťuje, že nic není tak, jak se píše v novinách a časopisech. Navíc má nesnesitelnou kolegyni, která ji zaučuje, šéfredaktora, kterého zajímá jen jeho pes, a spoustu problémů nejen v redakci.

Marie Gray: 14 podob touhy 

Foto: Fragment

14 povídek plných nejtajnějších erotických fantazií a touhy ze zákulisí rockového koncertu, zkušební kabinky v obchodním domě či opalování se na pláži. Nahlédněte do intimních představ (ne)obyčejných lidí...

Jo Nesbo – Švábi

Foto: Kniha Zlín

V jednom bangkockém nevěstinci je nalezen norský velvyslanec v Thajsku. V zádech má nůž a v aktovce pedofilní pornosnímky. V Oslu vypuká na ministerstvu zahraničí panika, neboť velvyslanec měl úzké vazby na norského premiéra. Je bezpodmínečně nutné zabránit politickému skandálu. Opilý Harry Hole se zásobou vitamínu B12 nasedá do letadla, aby sehrál roli užitečného idiota. Jeho úkolem je případ vyřešit, ale přitom se do celé záležitosti co nejméně míchat.

Harry se však do takové role vmanipulovat nenechá, a tak se hned po příletu do Bangkoku pouští spolu se svou thajskou kolegyní do vyšetřování. Brzy se ukazuje, že nejde jen o jednu náhodnou vraždu - za zdmi se cosi hemží a šramotí. Cosi, co nesnese denní světlo.

Cleo Coyle: Mezi zrnky kávy

Foto: Moba

Mezi zrnky kávy nás zavede za Clare Cosiovou, jež provozovala historickou kavárnu Village Blend, dokud se nerozhodla pro nudnější život v blízkosti tichých pastvin. Po deseti letech se vrací znovu do kavárny, radost jí však vydrží jen do té doby, než najde svého asistenta v bezvědomí ve skladu. Všude kolem jsou rozsypaná kávová zrnka.

Policie přijede na místo, aby případ prošetřila, když však nenajde známky násilného vniknutí ani cizího zavinění, považuje vše za nešťastnou nehodu. Případ je uzavřen. Ale Clare o tom není přesvědčená. Po odjezdu policie se jí hlavou honí neodbytné myšlenky. Například proč byl odpadkový koš na jiném místě? Jestliže toto nebyla nehoda, hrozí Clare nebezpečí? A... jsou všichni detektivové takoví fešáci?

Kateřina Petrusová: Nepřítel mého nepřítele

Foto: Nakladatelství Fragment

Dluhy se musí platit. To ví i bývalá policistka Joan, která má závazek vůči samotnému králi drogového podsvětí. Ten se nyní hlásí o splacení dluhu a jako pojistku unese Joaninu malou dceru Amy. Zvládne Joan zabít Roberta Bavettu, jednoho z vůdců italské mafie, a dostat svou dceru zpět? Co když existuje ještě jiný způsob, jak Amy zachránit?

Jaroslav Rudiš – Národní třída (Labyrint)

Foto: Labyrint

Klub osamělých rváčů. Hlavní hrdina, přezdívaný Vandam, vypráví příběh svých životních soubojů s městem, nedávnou minulostí a rodinnými démony. Drsná a zároveň melancholická novela ze sídliště, kde lidé a domy vzdorují přírodě i neodvratnému zániku. Nový Rudiš zasáhne čtenáře přímo na solar. Inspirováno skutečnými událostmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám