Hlavní obsah

Den otců začíná být populární i u nás

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože tento svátek budou mnozí považovat jen za komerční záležitost, odborníci jej vítají. Den otců je totiž jednou z možností, jak upozornit na téma aktivního otcovství a také na tatínky, kteří se rozhodnou dobrovolně nastoupit místo maminky na rodičovskou dovolenou a být rodičem na plný úvazek. I muži se totiž dokážou o své děti postarat a dát jim lásku i péči naprosto rovnocennou té mateřské.

Foto: Profimedia.cz

O důležitosti tatínků ve výchově dětí není pochyb.

Článek

Otcovství může mít mnoho podob. Od nepřítomného otce přes tradičního přísného otce-živitele až po tátu na plný úvazek. Existují tedy tatínci, kteří vezmou děti na výlet, zatímco maminka vaří, nebo tací, kteří většinu svého času investují do finančního zajištění své rodiny, ale i ti, již obstarají veškerou péči o rodinu.

Nelze tvrdit, že ten a ten model je ten nejsprávnější. Vždy záleží na celkových okolnostech a také na přístupu žen. Nicméně o důležitosti tatínků ve výchově dětí není pochyb. Svůj svátek si tak zajisté zaslouží.

Den otců se slaví každou třetí červnovou neděli, která letos připadá na 16. června. Letos jej můžete strávit na celé řadě aktivit určených právě k této příležitosti.

Tátafest 2013 – odpoledne s koncerty, divadlem, tvořivými a sportovními dílnami pro všechny táty, jejich děti, ženy a přátele. Happening se koná v neděli 16. června 2013 od 14 do 18 hodin v pražském parku Parukářka. Těšit se můžete mimo jiné na koncert legendární kapely Laura a její tygři, divadlo, kreativní dílny, sportovní aktivity, stánky s kvalitním občerstvením a na improvizovanou hospodu jako místo k setkávání. Vstup na akci je zdarma, součástí programu je i tombola o atraktivní ceny. Více informací na www.tatafest.cz

Pochod otců na Říp aneb „Za praotcem Čechem s praotcem plzeňských piv Pilsner Urquell“. Na výběr jsou dvě trasy různých délek. Lze vyrazit z Hoštky na trasu dlouhou 17,5 k, nebo z Roudnice nad Labem po cestě o deset kilometrů kratší. Obě trasy vedou po modré turistické značce. Více informací na www.den-otcu.cz.

„Den otců“ na zámku Loučeň – pro tatínky a jejich rodiny je připraven volný vstup do labyrintů spojený se soutěžními disciplínami, kde na tatínky čekají zajímavé úkoly a následně i lákavé odměny. Dále se mohou podívat do bludiště a hracích stanů s igráčky zastupujícími jednotlivé profese (výpravčí, průvodčí, policista či pošťák). Sladkým zpestřením bude pro návštěvníky i pozvání na zmrzlinu.

Reklama

Související témata:

Související články

Když za problémy v rodině může spánek

Problémy ve vztahu s rodiči, potíže s komunikací s nejbližším okolím, ukončení školní docházky výměnou za návštěvy nočních podniků. Za tím vším může stát jeden...

Výběr článků

Načítám