Hlavní obsah

Nadměrnou chuť k jídlu prý zničí plastika jazyka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že si lidé nechávají plastickými operacemi upravovat obličej, odsávat tuk, nebo jinak formovat tělo, jsme si již zvykli. Ale že by si plastická chirurgie poradila s přílišnou chutí k jídlu, to je překvapivé. Přesto se už čtyři roky plastický chirurg Nikolas Chugay z Beverly Hills věnuje bizarním operacím jazyka. Provádí je právě klientům, kteří trpí nadměrnou žravostí.

Foto: Profimedia.cz

Plastická operace jazyka promění jakoukoli konzumaci v hotové peklo.

Článek

Na povrch jazyka jim voperuje plastovou destičku, která promění jakoukoli konzumaci v hotové peklo. Člověk pak přestane mít chuť na jídlo, omezí příjem kalorií a výrazně zhubne.

Chugay má – přestože je metoda značně kontroverzní ze zdravotního hlediska – stále dost zájemců. Není divu, jeho svěřenci zhubnou až kolem dvanácti kilo za měsíc. Konzumace tuhé potravy je tak bolestivá, že se člověk uchýlí jen k pití tekuté stravy. A výrazně pak zhubne.

Na svém webu pak Chugay varuje, že to není metoda vhodná pro ty, kteří mají rádi pohodlí. Navíc jim může po zákroku otéct jazyk a mohou mít problémy s řečí. K tomu všemu se vložka může nosit jen měsíc, pak začíná do jazyka zarůstat.

Plátek je velikosti poštovní známky a je vyroben z marlexu, ten se využívá při operacích kýly. Zákrok na Chugayově klinice v Beverly Hills stojí dva tisíce dolarů – necelých čtyřicet tisíc korun. Od roku 2009 jej podstoupilo na šedesát žen.

Reklama

Související témata:

Související články

Když se z plastik stane posedlost

Být krásný, svěží a sexy je doslova kultem a posedlostí dnešní doby. A lidé jsou kvůli tomu často ochotni podstoupit téměř cokoli. Jen ve Spojených státech se...

Výběr článků

Načítám