Hlavní obsah

Nadměrnou chuť k jídlu prý zničí plastika jazyka

Že si lidé nechávají plastickými operacemi upravovat obličej, odsávat tuk, nebo jinak formovat tělo, jsme si již zvykli. Ale že by si plastická chirurgie poradila s přílišnou chutí k jídlu, to je překvapivé. Přesto se už čtyři roky plastický chirurg Nikolas Chugay z Beverly Hills věnuje bizarním operacím jazyka. Provádí je právě klientům, kteří trpí nadměrnou žravostí.

Foto: Profimedia.cz

Plastická operace jazyka promění jakoukoli konzumaci v hotové peklo.

Článek

Na povrch jazyka jim voperuje plastovou destičku, která promění jakoukoli konzumaci v hotové peklo. Člověk pak přestane mít chuť na jídlo, omezí příjem kalorií a výrazně zhubne.

Chugay má – přestože je metoda značně kontroverzní ze zdravotního hlediska – stále dost zájemců. Není divu, jeho svěřenci zhubnou až kolem dvanácti kilo za měsíc. Konzumace tuhé potravy je tak bolestivá, že se člověk uchýlí jen k pití tekuté stravy. A výrazně pak zhubne.

Na svém webu pak Chugay varuje, že to není metoda vhodná pro ty, kteří mají rádi pohodlí. Navíc jim může po zákroku otéct jazyk a mohou mít problémy s řečí. K tomu všemu se vložka může nosit jen měsíc, pak začíná do jazyka zarůstat.

Plátek je velikosti poštovní známky a je vyroben z marlexu, ten se využívá při operacích kýly. Zákrok na Chugayově klinice v Beverly Hills stojí dva tisíce dolarů – necelých čtyřicet tisíc korun. Od roku 2009 jej podstoupilo na šedesát žen.

Reklama

Související témata:

Související články

Když se z plastik stane posedlost

Být krásný, svěží a sexy je doslova kultem a posedlostí dnešní doby. A lidé jsou kvůli tomu často ochotni podstoupit téměř cokoli. Jen ve Spojených státech se...

Výběr článků

Načítám