Hlavní obsah

Tajemné afrodiziakální koktejly pro zamilované

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koktejly s láskou připravené prý dokážou samy vzbudit lásku. Pokud si však toto rčení chcete pojistit, pak vsaďte na tajemnou alchymii surovin a zkuste připravit rafinovaný koktejl s afrodiziakálními účinky. Nejen valentýnský večer pak nabere zcela jiné grády.

Foto: Bouqet

Jahodové smoothies

Článek

Valentýnské koktejly od top-barmanky Kateřiny Kluchové

O speciálně umíchaný koktejl jsme poprosili odbornici na slovo vzatou – lektorku vzdělávacího barmanského projektu Bar Academy, Beefeater Ambassadorku a barmaid vyhlášeného koktejlového baru Hemingway (38. na světě) – Kateřinu Kluchovou.

Katka pro vás připravila tajemný drink Lupercalia. „K receptuře koktejlu mě inspirovala legenda, která říká, že svátek svatého Valentýna je odvozen ze svátku Lupercalia, který se slavil ve starověkém Římě. V předvečer tohoto dne byly do ‚urny lásky‘ vloženy lístečky se jmény mladých dívek. Každý mladý muž si poté vytáhl lísteček a dívka, jejíž jméno na něm figurovalo, se měla stát jeho miláčkem v následujícím roce,“ vysvětluje Katka a dodává:

„V koktejlu jsem chtěla spojit jeho historický původ s lehkými chutěmi současné doby a samozřejmě, protože jde o svátek zamilovaných, přizpůsobila jsem tomu i barvu. Ozdobou je pomerančová kůra a snítka myrty, která je starověkým symbolem lásky a šťastného manželství.“

Lupercalia
Suroviny: 30 ml Beefeater ginu, 0,5 ml Ouza 12, 15 ml KwaiFeh lychee likéru, 10 ml Belvoir Elderflower cordialu, 30 ml brusinkového džusu, 10 ml vaječného bílku, šťáva z 1/8 limety
Postup: Všechny suroviny nadávkujeme do šejkru, vyšejkrujeme nejdříve bez ledu a poté s ním. Scedíme do vychlazené sklenky, ozdobíme a servírujeme.

Pro ty z vás, kteří by si ale chtěli spíše připravit něco jednoduššího, jsme připravili další koktejly, které každý z vás bez problémů připraví i doma.

Be Refresh (Osvěž se!)
Suroviny: 4 cl Beefeater ginu, 1,5 cl likéru (případně sirup) s chutí černého bezu, 6 cl brusinkového džusu, ⅛ ks segmentu limety, tenký řez citronové kůry a snítka máty
Postup: Nižší tumbler (sklenici bez nožky; říkává se jí někdy whiskovka) naplňte kostkami ledu. Přidejte všechny tekuté přísady, promíchejte a ozdobte. Výslednou chuť si můžete – Vy nebo Váš host – upravit sami jednoduše zmáčknutím limety nad nápojem.
London Breeze
Suroviny: 4 cl Beefeater ginu, 4 cl grapefruitového džusu, 6 cl brusinkového džusu, ⅛ ks segmentu limety
Postup: Tumbler o obsahu kolem 25 cl naplňte kostkami ledu. Přidejte všechny přísady a nad nápojem stiskněte limetu a vhoďte ji do dovnitř. Promíchejte… a vychutnejte si drink!
Martini Royale
Suroviny: 5 cl Martini Prosecco, 5 cl Martini Rosato, led, plátek pomeranče na ozdobu
Postup: Do větší sklenice na víno vložte led, nalijte 5 cl Martini Prosecco a 5 cl Martini Rosato, poté promíchejte. Pro dokonalé sladění chutí obou ingrediencí je nutné dodržet popsané pořadí. Vermut je totiž těžší než sekt – proto je vhodné přidávat jej jako poslední. Na závěr dozdobte plátkem pomeranče.
Red moon
Suroviny: 4 cl Becherovky Original, 10 cl rybízového džusu, soda, led plátek pomeranče
Postup: Do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte Becherovku, rybízový džus a po okraj doplňte sodou. Na závěr ozdobte plátkem pomeranče.
Valentine's Martini
Suroviny: 10cl Martini Rose Vermouth, 5cl šťávy z granátových jablek, zrnka z granátového jablka, soda, tonic nebo sprite na dolití
Postup: Sklenici typu long naplníme tříští nebo ledem, nalijeme 10cl Martini Rose Vermouth a 5cl šťávy z granátových jablek, přidáme zrnka z granátového jablka dle chuti. Dolijeme sodou, tonicem či spritem.
Jäger Lime
Suroviny: 8 ks limetky, sirup z cukrové třtiny, 2 drcené kostky ledu, 6 cl Jägermeistru, limetová šťáva
Postup: Sklenici typu long naplníme ledem a limetkou, nalijeme Jägermeistr a dolijeme limetovou šťávou.
Cuba Libre
Suroviny: 4 cl Cuban rumu Havana Club, 1 cl čerstvé limetové nebo citrónové šťávy, 4 cl sirupu Sodastream Cola, sodovka, řez limetky
Postup: Do sklenky typu long vložíme kostky ledu a přilijeme rum, čerstvou citrónovou nebo limetovou šťávu. Připravíme si vlastní sodovku tak, že v přístroji Sodastream nasytíme čerstvou, chladnou vodu na maximum, a tu následně ochutíme sirupem Cola. Vymačkáme řez limetky a vhodíme dovnitř nápoje. Vložíme brčko a míchátko.
Růžová planeta
Suroviny: 1 dcl Bohemia sektu nealkoholického, 25 ml jahodového likéru, 60 ml jahodového pyré, 15 ml citrónové šťávy, 1 lžičku cukru, led
Postup: Do sklenice na bílé víno nalijte 25 ml jahodového likéru a přidejte lžičku cukru. V další nádobě smíchejte jahodové pyré, citrónovou šťávu, přidejte trochu ledu a vše slijte do vinné sklenice. Nakonec nalijte decilitr šampaňského nebo sektu. Skleničku opět vyšperkujte. Růžovou planetu podávejte s krátkým brčkem.
Ivanina
Suroviny: 2 cl Sirupu Fruit de la Passion, 3 cl Moninu, 2 cl Cinzana Limetto, 4 cl Cappy ananas, Cappy černý rybíz, Bohemia Sekt Brut
Postup: Všechny suroviny kromě sektu důkladně promixujte v šejkru. Nalijte do vychlazené sklenky přes strainer a dolijte sektem. Zdobíme řezem ovoce.
Jäger Tonic
Suroviny: kostky ledu, 4 cl Jägermeistru, 12,5 cl Tonic Water, pomerančová kůra či kousky pomeranče dle chuti
Postup: Sklenici naplníme ledem, nalijeme Jägermeistr a poté tonic.
Strawberry Piňa Colada
Suroviny: 4 cl bílého rumu Havana club, 2 cl kokosového sirupu, 2 cl smetany, 1,5 dl ananasového džusu, čerstvé (mražené) jahody, plátek ananasu, physalis
Postup: Do koktejlové skleničky nasypeme ledovou tříšť. Rum, kokosový likér, smetanu, jahody, led a džus důkladně promícháme v šejkru. Z vychlazené sklenky vysypeme ledovou tříšť, nalijeme do ní hotový nápoj a ozdobíme.
Rumové osvěžení
Suroviny: Španělské zelené olivy, tmavý víceletý rum, limetka, minerálka, máta, sirup
Všechny ingredience kromě oliv promícháme v míse. Olivy napícháme na koktejlová párátka, dáme do sklenice a před konzumací namočíme v rumové směsi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám