Hlavní obsah

Tajemství oblíbenosti BB krémů

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potřebujete svou pleť hydratovat, rozjasnit, zakrýt drobné nedokonalosti, chránit před UV paprsky a zároveň sjednotit barvu pleti? Pak zapomeňte na množství kosmetických přípravků. Nyní vám již vystačí jeden krém - tzv. BB.

Foto: Profimedia.cz

Kouzlo BB krémů ženy shledávají především v jejich univerzálnosti.

Článek

BB krémy slavily úspěch již v 60. letech v Německu, kde sloužily ke zklidnění a krytí pokožky po kosmetických zákrocích. Tehdy se jim říkalo "blemish balm" (balzám na skvrny).

Co je na těchto krémech zvláštního?

BB krémy se dají přirovnat k tónovacím krémům, jelikož kombinují účinky krému a make-upu. Na rozdíl od nich ale lépe kryjí, rozjasňují a zároveň chrání pleť. Jejich kouzlo ženy shledávají především v univerzálnosti. V podstatě jim ráno stačí jeden krém a už nemusí na svou pleť nic dalšího použít.

Proto si tyto krémy oblíbily především ženy, jež nemají rády hutné make-upy a upřednostňují přirozenost. Ženy je na své pleti v podstatě necítí.

BB krémy, které pochází z Asie, navíc mají i bělící účinky, jsou tedy vhodné i pro ženy s pigmentovými skvrnami.

BB krémy

Reklama

Související témata:

Související články

Jak na záludné pigmentové skvrny

Slunce má blahodárný vliv na naši náladu a zdraví obecně. Zároveň je pro nás ale velmi nebezpečné, jelikož může pokožku spálit a ohrozit rakovinou kůže....

Výběr článků

Načítám