Hlavní obsah

Syndrom stejných šatů děsí až 80 procent žen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znáte to. Celý den obíháte obchody a snažíte se najít ty nejlepší a nejoriginálnější šaty na večerní party, a když tam konečně dorazíte, tak se zděšením zíráte na ženu, která má na nitku stejný model jako vy. Co s tím uděláte? Překousnete to, nebo na ni při nejbližší příležitosti vylijete sklenku červeného?

Foto: Profimedia.cz

Lidé se vždy chtějí cítit zvláštní v tom, co mají na sobě, a to zejména na slavnostních akcích či večírcích.

Článek

Nejnovější studie prokázala, že až 80 % žen se děsí syndromu stejných šatů a je jim velmi nepříjemné, když k takové situaci opravdu dojde. Osmnáct procent žen stejné šaty dokonce tak rozčílí, že se je pokusí poškodit. „Lidé se chtějí cítit zvláštní v tom, co mají na sobě, a to zejména na slavnostních večírcích,“ sdělila vedoucí výzkumu Helen Gunterová pro server Daily Express.

Noční můra v podobě stejných šatů se stala realitou pro jednu čtvrtinu dotazovaných žen. Rychlé myšlení prokázalo jen 16 % z nich. Ty si stejný oděv pohotově upravily, nebo přidaly doplňky. Usmát se nad tímto malým nedorozuměním a pokračovat v zábavě přitom dokázaly dvě ženy z pěti, zatímco 39 % žen se rozhodlo pro rozhovor s dotyčnou dámou. Vždy ale začne kontakt ta, která si myslí, že v šatech vypadá lépe.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám