Hlavní obsah

Nový trend u mužů: jehlové podpatky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jehlové podpatky už nejsou jen výsadou žen. Je na nich možné zahlédnout i muže, a teď nemáme na mysli ty, již se rádi převlékají za ženy. Naopak muži, jichž se nový trend týká, se jinak oblékají ryze mužsky.

Foto: Profimedia.cz

Mark Cramer a Coy Barton se procházejí na podpatcích v Los Angeles jinak oděni v typicky mužském oblečení.

Článek

Než je Napoleon v 18. století zakázal, bývaly podpatky znakem šlechty a těšily se oblibě jak mužů, tak i žen. Po mnoho let pak byly doménou pouze žen, alespoň ty jehlové určitě, nicméně v New Yorku, ve městě, kde se zrodilo už několik módních trendů, je teď možné opět spatřit muže s jehlami.

Podpatky se stávají oblíbenými u mužů ze stejných důvodů jako u žen - dodají k výšce další centimetry a oživí outfit.

Foto: Profimedia.cz

Mark Cramer a Coy Barton se procházejí na podpatcích v Los Angeles jinak odděni v typicky mužském oblečení.

Třiadvacetiletý Newyorčan, známý jako pan Wagner, řekl deníku New York Times, že "nikdy neopouští dům bez nejméně osmipalcových (20cm) podpatků". Boty si nechává dělat na zakázku kvůli velkému číslu nohy.

"Miluji výšku," řekl. "Pomáhá, když jste v klubu." Wagner trvá na tom, že se nesnaží o ženskou identitu. "Vždycky jsem jasně dával najevo, že jsem muž, nesnažím se o žádnou iluzi," dodal Wagner.

Jiný Newyorčan pan Barton, který také rád chodí do klubů, zase uvádí, že to byl nedostatečný výběr v pánské módě, který jej přiměl zkusit podpatky. "Doslova jsem zíral na dívky a myslel si: máte tolik možností! Máte svetry, sukně, máte šaty, kalhoty, máte šortky. Kluci mají jen kalhoty a šortky. Nebo obleky a košile," vylíčil Barton.

Podpatky si oblíbil i majitel klubu Gregory Alexander, který přiznává, že jich má doma 30 párů. "Je to síla. Jste vyšší, než všichni ostatní. Uděláte více zvuku. Chodíte jiným způsobem. A vaše nohy vypadají lépe," vysvětluje.

S podpatky na mužích experimentoval už v roce 2009 designér Rad Hourani, který do nich obul své modely. Zda se tento trend ujme nebo zůstane jen výstřelkem v amerických klubech, to se teprve uvidí. Pokud ale dámy zjistíte, že se vám partner přehrabuje v botníku, budete připraveny.

Reklama

Související témata:

Související články

Potetovaná Barbie šokovala svět

Barbie byla vždy představitelkou dokonalosti. Každá holčička toužila být krásná jako ona. Na trhu se ale objevila Barbie, která má kromě růžových vlasů, velmi...

Výběr článků

Načítám