Hlavní obsah

Ženám na velikosti záleží

Novinky, Karolína Vrbasová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženy bývají často terčem nejapných vtípků kvůli věčnému hledání předmětů ve svých kabelkách. Pro nejednoho pána je to jasným důkazem toho, že jsou jejich drahé polovičky jednoduše „bordelářky“. Podle většiny samotných nositelek je však opak pravdou – jedná se o organizovaný chaos, bez něhož si nedokážou standardní denní fungování vůbec představit.

Ženy a nepořádek v kabelceVideo: Novinky

 
Článek

Průměrná dámská kabelka obsahuje: taštičku se šminkami, deodorant, parfém, lak na vlasy v malém balení, hřeben, krém na ruce, papírové kapesníčky, doklady, peněženku, klíče od bytu a auta. K této klasice se často připojí další „artefakty“ nashromážděné během dne. Často to bývá svačinka, malý nákup, toaletní potřeby, časopisy, někdy dokonce části oděvu a obuv například na cvičení.

Není potom divu, že se pátrání po mobilním telefonu či klíčích může rovnat hledání jehly v kupce sena.

A jaké jsou nejčastěji hledané předměty?

Pochopitelně ty, které nejvíce slouží k obvyklé denní potřebě – již zmíněné klíče, mobilní telefon a šminky – z těch je nejfrekventovanější rtěnka.

Říká se, že podle obsahu kabelky se pozná, jaká žena je. Pochopitelně existují i takové, které nosí malé kabelky jen s tím nejnutnějším obsahem – to jsou prý osoby praktické, které mají rády řád, přesnost, jednoduchost a mají spíše mužské vnímání světa.

Většina žen ale nosí velké „kabely“ plné nejrůznějších věcí. Podle psychologů to může odrážet typickou ženskou vlastnost – potřebu být připravená na širokou škálu situací, které mohou nastat. To, co se mnohým pánům jeví jako naprostá zbytečnost, však pro nositelku takové věci může být nezbytně nutnou složkou jejího každodenního fungování. Bez ní se obrazně řečeno cítí nejistá, bezmocná a ohrožená okolními vlivy.

Jsou ale situace, kdy je vhodné ochranný štít zvaný kabelka na denní nošení, ponechat doma. Pokud se chceme vyvarovat společenskému faux-pas, měli bychom selektovat příležitosti. Nadměrně velká bagáž nepůsobí dobře na pracovních schůzkách, na rande a při společenských událostech – tam je opravdu na místě vzít s sebou jen to nejnutnější. Sice se obsah naší krabičky poslední záchrany výrazně ztenčí, zachováme si tak ale společenské dekorum.

Reklama

Související témata:

Související články

Oživte pochmurné počasí výraznou čelenkou

Pestrost, barvy a trocha extravagance patří i do pošmourného počasí. Nenechte se přemoci a bojujte proti šedi se vztyčenou hlavou. V módě jsou totiž čelenky,...

Buďte sexy a šik i jako nastávající maminka

Těhotenství patří odjakživa k nejkrásnějšímu období života ženy. Těšení se na děťátko, vybírání jména, oblečků, doplňků a dalších nezbytností, které bude...

Muži a jejich módní trapasy

Čeští muži na módu a eleganci příliš nehledí. Dávno pryč je doba první republiky, kdy elegance byla naší předností. V současnosti jen s obdivem pohlížíme na...

Výběr článků

Načítám