Hlavní obsah

Zoufalé manželky stále hrají prim

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěch, který má už šest let seriál Zoufalé manželky, lze připsat stejným dílem čtveřici ústředních hrdinek: hnědovlásce s laníma očima, ve všem dokonalé zrzce, houževnaté plavovlásce a sexy brunetě.

Článek

Zkušené a ze seriálů ostřílené americké herečky Teri Hatcherová, Marcia Crossová, Felicity Huffmanová a Eva Longhoria byly sázkou na jistotu.

„Šly jsme do toho proto, že seriál byl od začátku chytrý, dynamický a sexy, nebyla to tupá mýdlová opera. A protože sklízel hned po prvním roce ovace, nebylo těžké v něm pokračovat. Navíc jsme si za ta léta na sebe strašně zvykly a jsme i velice dobré kamarádky,“ tvrdí unisono.

Role přímo na tělo

Tvůrce a producent seriálu Marc Cherry měl na hlavní protagonistky šťastnou roku. Všestranně nadaná Teri Hatcherová (45) je jednou z nejpřitažlivějších hollywoodských hereček. Po filmových hitech Spy Kids a bondovce Dnes ještě neumírej se v Zoufalých manželkách hravě zhostila role osamělé matky Susan Mayerové.

„Roli mi Marc ušil přímo na tělo. Jako bych se v ní viděla se svou dcerkou Emerson Rose,“ říká. Má ji z druhého nepovedeného manželství s hercem Jonym Tenneyem, které skončilo v roce 2003, do třetice se jí zatím partnera najít nepodařilo.

Teri si ale nevede špatně. V roce 2006 vydala svou první knížku, je známá i jako zpěvačka a zdatná sportovkyně. Vloni se s úspěchem zúčastnila i náročného triatlonu v Miami. Aktivně se zapojila do organizací, které pomáhají obětem násilí a zhoubných nemocí v Africe.

Foto: Profimedia.cz

Jamie Lee Curtisová se svou hereckou kolegyní Teri Hatcherovou.

Trpí migrénami

Marcia Crossová (48) alias Bree Van de Kampová si udělala už jméno jako psycholožka Kimberly Shawová v Melrose Place (1992). To jí pak vyneslo další role včetně kultovního seriálu Ally Mc Bealová.

Marcia vystudovala psychologii a v roce 1997 získala titul magistr. To vše dokázala při šílených migrénách, kterými od čtrnácti let trpěla. „Migrény do velké míry ovlivnily můj osobní život. Kvůli nim jsem se totiž bála s někým chodit, pak mi to ale osud vynahradil,“ dodává s úsměvem. Už čtyři roky je vdaná za bankéře Toma Mahoneyho (52) a po umělém oplodnění má tříletá dvojčata Eden a Savannah.

Loni prožívala těžké chvíle - manžel onemocněl rakovinou. Vše ale nasvědčuje tomu, že se s nemocí zdárně vypořádal.

Foto: Profimedia.cz

Marcia Crossová

Trpěla anorexií a má šťastné manželství

V době, kdy Felicity Huffmanová (47) vyhrála konkurz na seriálovou roli Lynnete Scavové, měla za sebou už velice slušnou hereckou kariéru, i když původně chtěla být zpěvačkou. Vyrůstala jako nejmladší v rodině s osmi dětmi - sedmi děvčaty a chlapcem. Rodiče se rozvedli, když byl Felicity rok a matka se o děti musela starat sama.

„Už v patnácti jsem začala pracovat jako pomocná síla v televizi. To mi sice později pomohlo k roli v seriálu Západní křídlo, ale odnesla jsem to jinak. Nikdy jsem se pořádně nenajedla a trpěla jsem anorexií. Naštěstí jsem včas potkala muže, který mě zachránil,“ svěřuje se Felicity.

O dvanáct let starší herec a režisér William Macy se do nadané studentky herectví zamiloval a v roce 1997 se vzali. Mají dvě dcery, Georgii (8) a Sofii (10) a jejich manželství se považuje v Hollywoodu za jedno z nejzdařilejších.

Foto: Profimedia.cz

Felicity Huffmanová

Kinezioložka s mexickými předky

Nejatraktivnější a nejmladší členka týmu Eva Longoria (35) získala roli Gabrielly Solisové brzy poté, co zaujala producenty v roce 2000 po výkonu v seriálu Beverly Hills 90210.

Titul bakaláře z univerzity v Kingsville za studium kineziologie záhy zavřela do šuplíku a plně využívá svého talentu a krásy, kterou má po svých mexických předcích. Točí lukrativní reklamy, v některých se objevuje se svým druhým manželem, basketbalovou hvězdou Tonym Parkerem. Vzali se v roce 2007 a jsou ozdobou společenských večírků i lákavou dvojicí pro objektivy kamer už proto, že Eva měří sotva metr šedesát a Tony má skoro dva metry.

Eva je taky velice šikovnou podnikatelkou, má restaurace v Hollywoodu a v Las Vegas. Až skončí Zoufalé manželky, chce se zatím bezdětná Eva s manželem odstěhovat do Francie a dál charitativně pomáhat postiženým dětem.

Foto: Profimedia.cz

Eva Longoriová

Víte, že

Zoufalé manželky patří k nejúspěšnějším seriálům v dějinách televize: získaly tři Zlaté glóby, šest prestižních cen Emmy, na dvě desítky dalších ocenění a 55 nominací v anketách o televizní tvorbě.

Do roku 2009 seriál ve světě zhlédlo na 120 miliónů diváků.

26. září má v Americe slavnostní premiéru už sedmé pokračování, další série se připravuje na rok 2011.

Reklama

Výběr článků

Načítám