Hlavní obsah

Street Dance není jen tanec pro dospívající

Novinky, Dana Sokolová

Street Dance nebo-li také pouliční tanec je velmi populární mezi dospívajícími. Nicméně to neznamená, že není vhodný i pro starší ročníky. Každý si v této směsici hip-hopu, break-dance, poppingu, lockingu a dalších tanečních stylů nalezne to své. Přestože se jedná o vcelku fyzicky náročný pohyb, už jeho název vypovídá o tom, že jde o styl, který nemá rád škatulkování a je určen pro široké masy.

Sexy tanec Street Dance láká stále více teenagerůVideo: Novinky

 
Článek

Street Dance v sobě tedy zahrnuje všechny "pouliční tance," které kdy vznikly na ulici či maximálně v tanečních klubech. Mezi ty nejznámější styly pak patří Hip hop, Break Dance, R´n´B či Modern Street. Většina jednotlivých tanců je pak spjatá s konkrétní hudbou a životním stylem. Nejde tedy jen o samotný tanec, ale i oblečení, doplňky či určitou životní filosofii.

Milovníky tohoto tanečního stylu lze tedy velmi dobře v davu identifikovat. Upřednostňují volné oblečení, především široké kalhoty, bundy s kapucí, dresy americké NBA či velké kšilty hluboko do čela, masivní zlaté řetězy či další výrazné šperky.

Kurzy pro každého

Do tanečních kurzů Street Dance však nechodí jen dospívající, ale všichni, kdo mají rádi tento hudební styl. Liší se pouze v motivaci, jak tomu bývá i v jiných tancích či ve sportu. Mladí lidé se touží naučit co nejvíce tanečních kreací a být v tom tanci nejlepší. Starší generace pak většinou berou lekce jako příjemnou formu fyzické aktivity, při které mohou zhubnout či si vylepšit kondičku.

Jednotlivé styly Street Dance s nimiž se můžeme setkat v tanečních školách
Hip Hop - Hip znamená v překladu módní, současný a hop je spjat s významem tance a pohybu. Od toho tedy název Hip Hop, který je mnohdy známější pod hudebním názvem Rap. Kořeny Hip Hopu jsou v západoafrické a afroamerické hudbě.
Just Dance - výhradně taneční styl, jež je určen pro všechny věkové kategorie.  Houpavý rytmus, svěžest, originalita to vše patří k životu a to vše najdete v tomto tanci.
Lady Sexy Dance - Taneční styl, který v sobě kombinuje divadelní výkon a svůdný tanec. Na těchto hodinách tančíte, hrajete, smějete se a učíte se stále něčemu novému. Zároveň si přitom protáhnete tělo a necháte odpočinout mysl. Objevíte v sobě divošku, dračici, koketní madam, ale i cudnou dívku. A to vše v jednom tanci.
R ´n ´B - nebo-li Rhythm and Blues. Hudební styl, jež vychází z afrických černošských rytmů. Blues a volný houpavý rytmus vycházející především s pocitů se dnes prostě nosí. V současné době se s  R ´n ´B   hodně prolíná i Rap, Hip-Hop, Soul a Funk…
Modern Street - Taneční styl je spojením hip hopu, new style a základů moderního tance a jazz dance. Lekce jsou koncipovány a zaměřeny na důsledné a potřebné protažení, taneční variaci, kterou vytváří lektor a přizpůsobuje ji pokročilosti taneční skupiny. Na závěr lekce je vždy prostor pro posilování a relax.
Jazz-LatinStreet - Spojení tří tanečních stylů - jazz dance, latinsko-americké tance a houpavé  R ´n ´B. Kurzy jsou určeny pro všechny taneční nadšence, kteří se nebojí vyzkoušet více tanečních stylů najednou...
Break Dance  - je součástí hiphopové subkultury. Na přelomu 70. a 80. let v USA sloužil jako náhražka krvavého souboje mezi gangy. Tanec tak nahradil zbraně.V současné době tzv. bboys (tanečník) musí vyjádřit nejen taneční talent, ale také svůj výraz a styl tancování a prováděných triků, fyzickou zdatnost a úroveň triků, kdy se tělo ohýbá do extrémních poloh, stojek, skákání na rukách, točení na hlavě, točení na rukách, atd...
Reggaeton - novější tanečně-hudební styl z oblastí Latinské Ameriky. Vývojově vychází z Jamajské hudby a je ovlivněn Reggae, Dancehall music, Latinskoamerickými styly jako je Bomba a Plena a samozřejmě HipHopem ... V tanečních variacích užíváte typické Hip Hopové prvky spojené s latinskoamerickými krokovými variacemi. Přitom záleží na tanečníkovi, jaký ze stylů je mu bližší.

Více o Street Dance a kurzech se dozvíte v přiloženém videu a pak na stránkách www.hiphopdance.cz ; www.street-dance-praha.cz ; www.dancehouse.cz ; www.centrumtance.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejvíc sexy taneční styl je Flirt Dance

Toužíte být na tanečním parketu sexy? Chcete se cítit jako hvězda? Na rozdíl od hvězdných zpěvaček jako jsou Lady Gaga, Christina Aquilera, nebo Shakira, které...

Výběr článků

Načítám