Hlavní obsah

Klobouky Evy Jiřičné, Věry Martinové i Jiřího Lábuse budou k dostání v aukci

Novinky, zun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klobouky šesti známých osobností je možné od 2. do 9. června vydražit v rámci charitativní aukce, která má přispět k vybavení sítí Mamma HELP Center, kde ročně vyhledá pomoc přes pět tisíc onkologicky nemocných žen. Svou pokrývku hlavy na tuto aukci věnovala ing.arch. Eva Jiřičná, moderátorka Hanka Heřmánková, zpěvačky Věra Martinová, Petra Černocká, Hanka Křížková, a herec Jiří Lábus.

Foto: Profimedia.cz

Klobouk je symbolem víry a naděje.

Článek

Dražbu klobouků známých osobností pořádá sdružení pacientek s rakovinou prsu Mamma Help spolu s českým aukčním portálem Aukro.cz. V jednotlivých aukcích je vystaveno šest klobouků a všechny s počáteční cenou 1 Kč.

Proč klobouk?

„Už víc jak dva roky se snažíme v projektu s názvem Umíme žít naplno! motivovat onkologicky nemocné ženy k aktivnímu přístupu k léčení a dodávat jim naději a víru v plné uzdravení. Symbolem této aktivity se pro nás stal klobouk – protože zakryje ztrátu vlasů při nemoci, umožní změnit image a pomůže zvýšit ženské sebevědomí při návratu do normálního života,“ vysvětluje Jana Drexlerová, ředitelka sítě Mamma HELP Center.

Foto: Profimedia.cz

Hana Heřmánková

Ženy ze sdružení si vyrobily originální klobouky Made in Mammahelp, pořádají kloboukové přehlídky, zahradní kloboukové slavnosti, výstavy stovek portrétů mammahelpek v klobouku, vydaly kloboukový kalendář i diář, založily Klub mammahelpek v klobouku atd.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Architektka Eva Jiřičná u modelu pražské vily, kterou navrhovala a před poradou ve své kanceláři AI Design.

Akci podpořila i herečka Eva Holubová, která se sdružením také spolupracuje: „Když vidím, jak se perou se svým osudem holky ze sdružení Mamma HELP, které bojují s rakovinovým onemocněním, pak mi každá nová vráska na krku přijde jako krásná a zbytečná starost. Všechnu nepohodu snáší člověk líp, když si uvědomí, že žije, aniž mu zubatá s kosou chodí pod oknem…Známe se už několik let, a vím moc dobře, jak se naučily radovat z každého okamžiku. A jejich kloboukové akce jsou báječné!“

Mamma HELP je největší ženskou pacientskou organizací s celostátní působností. Od roku 1999 poskytuje poradenství a psychickou podporu ženám s rakovinou prsu i jejich blízkým v síti svých šesti Mamma HELP Center – v Praze, Brně, Hradci Králové, Přerově, Zlíně a v Plzni. Charitativní aukce klobouků je jednou z možností, jak provoz těchto poraden finančně zabezpečit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám