Hlavní obsah

Svatební šaty by měly podtrhnout osobnost a přednosti nevěsty

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při výběru svatebních šatů by se budoucí nevěsty neměly řídit jen posledními trendy. Měly by sáhnout hlavně po takovém modelu, který podtrhne jejich osobnost a zdůrazní přednosti.

Článek

V letošním roce se již pomalu ustupuje od princeznovských pompézních střihů, přednost mají velmi jednoduché a střídmé linie, které však dávají vyniknout kvalitě materiálů, doplňků a prvotřídnímu zpracování.

"Prosazují se užší střihy, multietnické inspirace a rovněž se objevují krátké délky, které se více hodí pro ženy, jež dávají přednost civilnějšímu pojetí obřadu. Šaty v kratších délkách preferují i starší nevěsty nebo ženy, které se nevdávají poprvé," upozorňuje Hana Konečná, majitelka obchodu s látkami Par Excellence.

Podle ní je velmi důležité odhadnout přednosti a jedinečnost nevěsty a pak zvolit správný materiál, střih a doplňky. Vše musí dokonale ladit. Tou správnou volbou budou takové šaty, které podtrhnou a zvýrazní osobnost nevěsty.

Současná svatební móda totiž spíše než princeznám nahrává dospělým a sebevědomým ženám.

Více barevnosti i vzorů

Materiály, které letos hrají prim, jsou velmi kvalitní, jedná se především o hedvábí např. mikádo, duchesse, double satén, organzu (jedno i vícevrstevnou) či jemnou krajku.

Velmi trendy jsou i efekty drapování, různé aplikace inspirované květinami - perlové výšivky, krystalové aplikované ozdoby, stuhy a mašle nebo množství drobných perleťových knoflíčků.

Barevnost šatů by se měla rozlišovat podle ročního období. Jarní a letní sezónu ovládají bílá, champagne, pudrová, jemná žlutá, korálová, světlá lila, tóny zlaté, stříbrné a také nebeská tyrkysově modrá. Na podzim a v zimě můžete dokonce zvolit zastřenou zelenou, mocca, fialkovou, kovově modrou nebo červenou.

Zcela nevšední jsou pak vzory květů. Ovšem nepředstavujte si šaty plné barev, ale skutečně decentní užití jemných květů v barvě šatů, rozostřených jako v „oparu“.

Ani ženiši nesmí zůstat pozadu

I muži mají na výběr. Pokud si zvolí klasický střih obleku, pak by měli upřednostnit velmi kvalitní vlněné materiály v barevnosti korespondující s nevěstou.

"Frak, smoking, žaket a doplňky jako cylindr, motýlek nebo netradiční luxusní vázanka jsou nejvíc trendy materiály z odlehčené vlny v kombinaci s kašmírem nebo hedvábím, které mohou mít jemný lesk," dodává Konečná.

Mezi nejoblíbenější barvy pak patří černá, tmavě modrá, hnědá i béžová. Letos opět nastoupí i ve velkém barva šedá.

Ani muži nesmí zapomenout na doplňky. Velkým hitem jsou totiž letos knoflíčky použité jako šperk – bižuterní, s kameny nebo kovové.

Reklama

Související témata:

Související články

Ze svatby v kostele se hned tak nevyvážete

Bílé šaty, kulisy starého kostela, fotografie s působivým pozadím, ale taky slib věrnosti a podpory bez jakékoliv možnosti vycouvat - to v podstatě znamená...

Výběr článků

Načítám