Hlavní obsah

Většina mužů má ráda svůj styl a nechce ho měnit

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý muž má rád svou image. Pro někoho je to naprosto free styl, pro jiného image gentlemana, pro dalšího vzhled surovce. A jak vyplynulo z průzkumu společnosti Dove, jen těžko tento styl u muže někdo změní. Jelikož muži jsou rádi sami sebou a je úplně jedno, co je k tomu vede.

Článek

Nutit tedy muže do něčeho, co jim není po vůli se příliš nevyplácí.  A je jedno jestli se jedná o životní styl či jen jeho vzhled.

Pokud ženy tedy chtějí, aby se jejich muži cítili pohodlně, pak by je měly jen podporovat v jejich stylu, v jejich vnímání sebe samotných a nesnažit se je přetvářet k obrazu svému.

Útěchou jim pak může být další zjištění, kdy se většina Čechů shodla, že pro ně společenské postavení, vlastní auto nebo dům nejsou tak důležité jako právě ženy. Ovšem hned za nimi stojí v důležitosti pracovní prostředí, další lidé a dokonce muži samotní.

Lze věřit i dalším tvrzením? 

Z průzkumu však vzešly i další zajímavosti. Muži se zde přiznávají k věcem, se kterými by asi málokterá žena souhlasila.

S čím by ženy asi nesouhlasily:
- 85 % mužů nevadí být viděno při nákupu dámských intimních potřeb
- 84 % mužů by se klidně zeptalo někoho na cestu
- 80 % mužům by prý nevadilo strávit dovolenou s rodinnou partnerky
- 76 % by nevadil vyšší příjem partnerky
-- 74 % by si klidně vzalo do kanceláře své dítě
- 73 % by se nebránilo dobrovolnické činnosti ve škole, kterou děti navštěvují
- 73 % upřednostnilo rodinu před kariérou

Nezávislost a klid hrají prim

Schopnost uživit se, nebýt na někom finančně závislý je pro muže asi to nejdůležitější. S tím souvisí i jejich nejhorší noční můra, kterou je propuštění z práce. Dalo by se říci, že je to pro muže ta největší potupa, zvláště poté, když si nenajdou hned další práci.

Každý muž chce být totiž nějak platný. Potřebuje chválu i obdiv své partnerky. Tak jako touží žít v pohodě a v klidu se svými koníčky.

Průzkum probíhal koncem roku 2009. Na otázky týkající se vzhledu, image a zvládání specifických činností odpovídalo 250 mužů od 25 - 50 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám