Hlavní obsah

Sexy mužům kraluje Johnny Depp, Beckham šestý

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V anketě časopisu People o nejpřitažlivějšího muže uplynulého roku na celé čáře zvítězil sympaťák Johnny Depp. Ve svých šestačtyřiceti tak strčil do kapsy celou řadu daleko mladších herců, zpěváků a sportovců, kteří byli ve hře. Johnny prostě kraluje nejen Hollywoodu.

Foto: Reuters

Jeho klasicky pěkná tvář zaujme každého.

Článek

Proč ale právě on, když titul pravidelně dostává muž, který byl ten daný rok na výsluní a Johnny v roce 2009 spíše odpočíval? Že by herci takové kvality prostě stačilo, že podepsal smlouvu na výnosné čtvrté pokračování Pirátů z Karibiku?

Vysvětlení má šéfredaktorka People Julie Jordanová. „Původně aspiroval na cenu třiadvacetiletý Brit Robert Pattinson z upírovské ságy Svítání. Nakonec jsme se ale rozhodli pro jednou tak starého Deppa, jehož přitažlivost je prověřená časem. Je oblíbený pro suchý anglický humor, je velkorysý, chytrý. Jeho schopnost okouzlit a získat si diváky často i ve velice podivínských rolích je obdivuhodná.“

Foto: archív, Právo

Na jeho kapitána v pirátských eskapádách hned tak nikdo nemá.

Pravda je, že ženy přiváděl do extáze už jako mladý policista v seriálu 21 Jump Street (1987). Stejně je vzrušuje po letech v roli sexy cikána v Čokoládě. Diváky si pak získal i jako lehce ujetý kapitán v Pirátech z Karibiku, jako ďábělský holič Sweeney Todd či charismatický gangster ve Veřejných nepřátelích.

Johnny umí dodat přitažlivost i natolik bizarní postavě, jakou je Willie Wonka v Karlíkovi a továrně na čokoládu, podobný bude i jeho Mad Barter v právě dokončeném dalším Burtonově hitu, v pohádkové Alence v říši divů. „Dělat filmy pro děti je přece neuvěřitelně sexy. Dává to celé rodině šanci společně prožít několik nádherných hodin, které tak přinesou rozkoš všem,“ říká přesvědčivě rodák z Kentucky, který neměl dětství vůbec jednoduché.

A je to právě jeho oddanost rodině, která mu získává mezi lidmi velkou oblibu. Johnny, který už více než deset let žije na hromádce s francouzskou herečkou a zpěvačkou Vanessou Paradisovou, je posedlý svými ratolestmi - desetiletou Lilly-Rose a sedmiletým Jackem. „Celé dny bych mohl sedět a dívat se, jak rostou. Jsou mi dokonalou inspirací,“ prozrazuje.

Vše tedy nasvědčuje tomu, že jeho bouřlivý život plný milenek a drog, který začal od Střihorukého Edwarda (1990), je ten tam. Zapomenuté je i jeho tříleté manželství s o šest let starší maskérkou Lorri Allisonovou, kterou si vzal ve dvaceti z mladické nerozvážnosti.

„Mám dva strážné anděly. Prvním je moje milovaná Vanessa, která mi dala děti. Díky ní jsem zvládl démony, kteří mě málem zničili. Druhým je můj nejlepší přítel, režisér Tom Burton. Jemu vděčím za to, že se ze mě nestal jen další postradatelný hollywoodský kus, díky němu je moje kariéra tam, kde je,“ konstatuje Johnny, který titul nejatraktivnějšího muže planety vyhrál už v roce 2003.

Je tak vedle Brada Pitta a George Clooneyho za celou čtyřiadvacetiletou historii soutěže třetím hercem, který v ní zvítězil dvakrát. Johnny, který za roli ve čtvrtém pokračování Pirátů dostane 30 miliónů dolarů a bude tak i nejlépe placeným hercem na světě, je prostě sázkou na jistotu.

Tajnůstkář Ryan Reynolds

Urostlý dvaatřicetiletý Kanaďan z Vancouveru Ryan Reynolds si v roce 2009 polepšil a z třetího místa v anketě postoupil na druhé. Důvodem je bezesporu jeho úspěch v romantické komedii Návrh, kterou natočil se svou kamarádkou Sandrou Bullockovou a kde na chvíli ukázal své pěkné tělo v rouše Adamově.

„Do poslední chvíle jsem nevěřil naší nahaté scéně, která byla ve scénáři. Byl jsem si skoro jist, že ji Sandra jako producentka vyškrtne už proto, že se sama nikdy na plátně nesvlékla. Na večeři den před natáčením mi ale odpřisáhla, že to myslí vážně a jde do toho. Jak je vidět, přežili jsme to jak my dva, tak diváci,“ šprýmuje Ryan, o kterém se začíná mluvit jako o novém králi romantických komedií.

Foto: Reuters

Ryan Reynolds má své motocykly i Scarlett Johansonovou.

V tomto žánru v Hollywoodu i začínal, ale po čase ho razantně změnil a začal se objevovat v akčních hitech, jakým byl například Blade Trinity. Teď pochopil, že jako romantický hrdina je na tom mnohem lépe. Akční filmy ale opustit nechce. Právě díky nim se udržuje v perfektní kondici. „Jsem totiž docela drsňák. Byl jsem nejmladší ze čtyř bratrů a ti mi už v dětství dali lekci. Často jsem byl jako fackovací panák, ale brzy jsem se naučil rány vracet.“

O Ryanovi se také říká, že je výborná vrba, protože neprozradí žádné tajemství. Udržel i to svoje. Sice se vědělo, že je zamilovaný do hvězdné Scarlett Johansonové, kvůli které zrušil zasnoubení s kanadskou zpěvačkou Alanis Morissettovou, málokdo ale věděl, že si ji v srpnu 2008 vzal.

Mladí manželé teď touží po dítěti. Pětadvacetiletá Scarlett má ale ještě čas, a tak se rozhodli zatím pro adopci. „Jsem pro všemi deseti. Můj nejstarší bratr je adoptovaný a je bezvadný. Bez něho si vůbec neumím život představit.“

Ani manželství mu nevzalo jeho velkého koníčka, motorky. Má dva Harley Davidsony, se kterými se dřív sám toulal po Americe. I v tom našel ve Scarlett skvělou parťačku.

Jake Gyllenhaal se trápí láskou

Třetí místo mezi nejatraktivnějšími muži roku obsadil jeden z nejnadanějších herců své generace, devětadvacetiletý Kaliforňan Jake Gyllenhaal. I když talent chlapce ze známé umělecké rodiny upoutal pozornost kritiků daleko dříve, mezi hvězdy ho vynesl až v roce 2005 milostný příběh o lásce rančera a kovboje Zkrocená hora. Na tuto roli Jake také nikdy nezapomene. „Mně to hlavně přineslo zjištění, že mohu hrát hodně různé role. A vůbec nevadí, že si lidé o mně začali myslet, že jsem bisexuál. Muži mě nikdy nepřitahovali, ale nemyslím si, že bych se polekal, kdyby se mi něco takového přihodilo,“ přiznává.

Foto: Reuters

Jake Gyllenhaal v nezapomenutelném snímku Zkrocená hora.

Teď se o něm ale nejvíce mluví v souvislosti s jeho láskou k úspěšné kolegyni Reese Witherspoonové, kterou by si chtěl vzít. Poznali se před třemi lety v Maroku na natáčení snímku Odvlečen, kde se do ní Jake okamžitě zamiloval. Reese jeho lásku opětovala, ale vztah narušil její rozvod s hercem Ryanem Phillippem, s nímž má desetiletou dceru Avu a šestiletého Deacona. Zdálo se, že s Jakem vztah ukončí, ale v roce 2008 se k němu vrátila. Reese ale s dalším manželstvím váhá. Podle jejich přátel dělá chybu. „Jake se pro rodinu narodil. Nikdy nestřídal ženy. Jeho jedinou láskou byla před pár lety herečka Kirsten Dunstová. Byl by určitě i vynikající otec,“ dodávají.

Jake letos zazáří hned ve dvou filmech najednou. V dramatu Bratři se už v lednu objeví se supermanovým Tobeym Maguirem a se svou kamarádkou Natalií Portmanovou, ale hlavně se představí ve fyzicky náročné velkoroli v Princi z Persie. V ní je prý opravdu sexy, takže kdyby Reese ze vztahu couvla, o nové ctitelky jistě nebude mít nouzi.

Gentleman Bradley Cooper

Číslo čtyři v pořadí sexy mužů si vydobyl Bradley Cooper. Jeho kolegyně z povedené komedie Pařba v Las Vegas Heather Grahamová o něm říká: „Vypadá jako ďáblík, ale je gentleman každým coulem a vždy je perfektně oblečený, prostě jako ze škatulky. Bradley má úžasný šarm, který podědil po své italské matce Glorii. Z každé ženy po svém boku umí udělat hvězdu. Nebylo dne, aby na mně neviděl něco pěkného - šaty, boty, účes… Vždycky mi dovedl vyseknout poklonu.“

Foto: Profimedia.cz

O Bradleyho Coopera se perou módní návrháři.

Právě to na čtyřiatřicetiletém Bradleym nejspíš zaujalo i slavnou Renée Zellweggerovou. Poznala ho loni při natáčení hororu Případ číslo 39, který měl americkou premiéru letos 1. ledna. Chodí spolu už půl roku a zdá se, že jejich milostný vztah nabírá na obrátkách. Koncem roku s ním byla Renée ve Vancouveru, kde natáčel dobrodružnou komedii A-team, o Vánocích Bradley svou novou, o šest let starší lásku představil rodičům.

Jak jejich románek dopadne, je zatím ve hvězdách. Oba už jsou jednou rozvedení. Jeho manželství s herečkou Jennifer Espositovou, stejně jako její se zpěvákem country Lennym Chesneym, nepřežilo rok. Renée je Bradleym nadšená, ráda by se vdala znovu a měla konečně rodinu.

Rodák z pennsylvánské Philadelphie mluví plynně francouzsky, angličtinu vystudoval na prestižní univerzitě v Georgetownu, v roce 1997 se přestěhoval do New Yorku, kde pokračoval v magisterském studiu dramatického umění. Svou kariéru začal ještě na škole vedle Sarah Jessiky Parkerové v Sexu ve městě (1998) a na televizní obrazovce se brzy zabydlel. Hrál skoro ve všech nám známých seriálech, jakými jsou Zákon a pořádek či Plastická chirurgie. Úspěch sklízel i na divadle. Ve filmu si oblíbil horory a akční komedie.

Znovuzrozený Robert Downey junior

Chybělo jen málo, aby svůj výjimečný herecký talent pohřbil v drogách. Za to, že dnes ve svých čtyřiačtyřiceti patří Robert Downey opět mezi hollywoodské jedničky, vděčí v pořadí pátý nejatraktivnější muž roku 2009 svým výmluvným hnědým očím. Okouzlil jimi nejednu kolegyni, tou, která ho ale zachránila, byla producentka Gothiky Susan Levinová. „Poznali jsme se při natáčení v roce 2003. Stačilo, aby se na mě podíval. Má neuvěřitelné osobní kouzlo. A tak, i když jsem znala jeho temnou minulost, jsem to riskla. Stále mě hřeje pomyšlení, že jsem mu pomohla,“ vzpomíná.

„Susan byla pro mě vykoupením. Jakmile jsem nadobro skoncoval s drogami, objevil jsem u sebe další skrytý talent: dovedu být docela dobrý společník,“ pyšní se Robert. Ukázal ho i na jejich svatbě v roce 2005. Byla na ní řada hvězd, mezi nimi Keanu Reeves a Sting. Právě tam si s ním Robert, také výborný muzikant, zpěvák a textař, zopakoval duet, který se Stingem zpíval v Ally McBealové.

Od chvíle, kdy se podruhé oženil, je Robert jako znovuzrozený a jeho kariéra jen kvete. V superlativech o něm mluví i jeho kolegové. Za všechny to řekl výstižně Jake Gyllenhaal, který s ním hrál v kriminálním dramatu Zodiak (2007): „Když ho vidíte hrát, uvědomíte si, jak obrovskou má představivost. Při ztvárnění scény napadne průměrného herce deset možností, jeho ale napadají stovky. Podle mě je to herecký génius.“ Jeho talentem se potěšíme i příští rok, kdy se nám představí jako legendární detektiv Sherlock Holmes.

Laskavý David Beckham

Proč je čtyřiatřicetiletý slavný anglický fotbalista na šesté příčce ze stovky sexy mužů? Stačí zeptat se na to jeho ženy Victorie: „David je ohromný manžel. Je laskavý a romantický. Je brilantní sportovec a obdivuhodný otec. Pro mě je tím nejatraktivnějším mužem na světě.“ A jistě nejen pro ni.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista David Beckham je tváří spodního prádla Armani

Reklama

Související témata:

Související články

Angelina Jolie: Věrnost není pro vztah důležitá

Herečka Angelina Jolie věří na volnou lásku. A je přesvědčena, že to není žádným nemilým předvánočním překvapením také pro jejího partnera a otce jejích dětí...

Výběr článků

Načítám